• ŞEpnolat üst

Şehirlerin kurtuluşu olmazmış diyor...

  • Büyükşehir-1

TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman: Rize ve benim ilim Erzurum'un da adını bizzat zikrederek şehirlerin kurtuluş olmazmış diyor., Yani diyor ki Kazım Karabekir yok. Halit Paşa yok. Nenehatun yok. Halit Paşa yok. Sütçü İmam yok. Antepli Şahinbey yok. Şehitler yok. Bizim bir mücadelemiz olmamış, dúşmanlar lütfedip kendiliğinden çıkıp gitmişler. Vay be! İşi Büyük taaruza getiriyor ve gizlediği baklayı ağzından çıkarıyor. 7 Eylül Izmir'in kurtuluşuymuş, kim demiş? 6 Ekim Îstanbul'un kurtuluşuymuş, kim demiş? Ne kurtuluşu? diyor ve sözü görmezden geldiği ve inkâra yeltendiği Milli Mücadele diye bir şeyin olmadığına ve vatanımız Anadolu'nun emperyal destekli bir istila ve işgalden kurtarılmamış olduğuna getiriyor. Daha vahimi ise ne kurtuluşuymuş, bizler savaşmadık, çarpışmadık, kurşun sıkmadık, adamlar aldıklarını aldılar kendileri kendiliklerinden çekip gittler ve bizler de bu sayede esaretten ve tutsaklıktan kurtulduk diyor. Hepsi o kadar diyor. .Allah akıl fikir versin.

 

Tevil ve inkâr yoluna saparak yok neymiş efendim, şehirlerin kurtuluşu murtuluşu olmazmış, ancak fetihlerin kutlanılması olurmuş diyor ve akla ziyan bir akıl tutulması sergiliyor. Madem ki şehirlerin kurtuluşu olmaz, fetitkerin kutlanılması olurmuş. O takdirde biliyorsanız açıklayın biz de sayenizde bir bilelim. Osmanlı'da Malazgirt kutlaması var mıydı? İstanbu'un fethi kutlanıldı mı? Yoksa o görmezden geldiğiniz ve inkâra kalkıştığınız Milli Mücadele sonrasında kurulan cumhuriyet sonrası mı bu kutlamalar yapıldı İsmail Kahraman?Biraz saygı...

 

Şimdi kalkmış bu apsürt çıkışınla zamirinde gizli zihniyetiyle Milli Mücadele'yi ve zafere giden şanlı kurtuluşu gölgelemeye ve Büyük Atatürk'ü silmeye çalışıyor. Tarih hükmümü vermiş ve bu saatten sonra yel kayadan ne aparır? Biz seni Amerikan filisunu alkışlarken de gördük İsmail Kahraman. Sana sormak isterim soyadın "Kahraman" Bu ünvan vatan yolunda yolunda bedel ödeyenlere verilen yüce bir sıfat. Sen bu kahraman ünvanını acaba hangi fetihten sonra, hangi bedel ödeyerek aldın ve hak ettin..

Şehirlerin kurtuluşu yok, Milli Mücadele yok. O taktirde yakın tarihimizde kahraman da yok sana göre..Kurtuluşumuz yok, kahramanımız yok. Öyle ise siz neden kahraman soyadını aldınız söyler misiniz? Soyadınınızı değiştirmeyi düşünür müsünüz? Sapla samanı karıştıranlara halkımızın derin irfanında yer alan "Allah'ım sen benim aklıma mukayyet ol" sözü ne de güzel oturuyor.

Atatürk'ün kurduğu ve Milli Mücadeleyi yürüten Gazi Meclisin her nasıl olmuşsa Başkanlığını yapmış birisiniz. Milli Mücadele yalnız dış düşmanlara karşı değil, yerli ışbirlikçi ve iç düşmanlara karşı da yüce bir milletin haysiyetli direnişidir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.