• ŞEpnolat üst

CHP'de yeni bir dönem...

  • Büyükşehir-1

Cumhuriyetin ikinci yüz yılının hemen başında önemli bir değişim ve bir dönüşüm CHP'de oldu. Cumhurbaşkanlığının kaybedilmesinin yarattıği umutsuzluk ve yenilmişlık duygusu, İmamoğlu ve Özgür Özel ikilisinin başlattığı değişim talebi ile yılgın ve umutsuz CHP seçmenlerinde yeni bir umuda dònüştü. Dönüşüm ve değişim talebi demokratik bir olgunlukla ve örnek alınacak bir kongre ile CHP delegelerinde coşkulu bir karşılık buldu. Genç, çalışkan, enerjik, üretken ve yetenekli bir siyasetçi cizgisinde Özgür Òzel CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Yaşanan değişimle parti yönetimi, eskilerin yerine daha çok gençlere ve yeni yúzlere enanet edildi ve böylece CHP'nin yeni bir dinamizimle yol alması sağlandı.

 

Yerel seçimleri kazanmayı muhalefet ittifakının dağılması sonucunda oluşan umutsuzlukla seçimi kaybetmenin yarattığı yılgınlığa kapılan ve bu nedenle sandığa gitmeyi düşünmeyen CHP'li üzgün seçmenler üzerinden hesaplayarak yerel seçimleri artık çantada keklik gibi gören iktidar cenahında ise, bu değişim rúzgârı sonucunda yapılan hesaplar tamamen değişti. Çünkü çok büyük, çok coşkulu bir kongre ile CHP, yeniden seçmenlerini motive eden bir sinerji yakalamış gibi sanki.

 

CHP'de yaşanan yönetim değişikliği, CHP ve İYİ Parti arasında yeni bir ittifak yapılmasının yolunu açabilr. CHP'deki bu değişim ve bu dònüşümün İYİ Parti'yi, en azından büyük şehirlerde yeniden bir ittifak yapılmasını düşünmeye sevk edebilir. Sayın Akşener'in liderliğindeki ÎYİ Parti' yeni bir değerlendirme ile kapattığı ittifak kapısını aralama yönünde yeni bir karar alabilir. Şayet böyle bir tutum ve karar sergilenise, yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasette tüm kartlar yeniden bir kez daha karılacak; muhalefetin yeni bir ivme ile büyük şehirlerde seçimleri kazanma yüzdesini artabilecektir.

 

Gelişmeleri hep birlikte bekleyelim ve görelim.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş Muko 07 Kasım 2023 09:12

    CHP'nin başına RTE gelmedikçe oy oranı hep 25-27 hatta daha aşağılarda olacak. O yüzden umut yazısı yazıp da kendinizi boş yere kandırmayın.