• ŞEpnolat üst

Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor

ERKHABER / ERZURUM - Yenişehir’de ilk kentsel dönüşüm çalışmasına geçtiğimiz yıl başlayan ve temeli atılan konutları teslim etmek için yoğun bir şekilde çalışan Bulutlar İnşaat, yeni projelere de start verdi. Forum AVM karşısında 40 yılı aşkın geçmişe sahip 50 daireden oluşan iki blokla da kentsel dönüşüm anlaşması yapan Bulutlar İnşaat, burada da işyeri ve konutlardan oluşan 8 katlı lüks evler yapacak.

 

25 yıllık geçmişinde Erzurum’da 7 bin’in üzerinden konut ve işyeri üreten Bulutlar İnşaat’ın kentsel dönüşüm çalışmalarına da ağırlık vermesi, evlerini dönüştürmek isteyenlere de umut oldu.

Şehrin en eski yapılarının bulunduğu Palandöken ilçesinde geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi ile Palandöken Belediyesi, bölgede kentsel dönüşümü cazip hale getirmek için, 5 katlı imar planını, ticari + 7 kat olacak şekilde değiştirdi. Bu değişikliğin ardından ilçede 1980’li yılların başında yapılmış apartmanlar, dönüşüm için Bulutlar İnşaat ile anlaşmaya başladı. 

Şirket, ilk projesine 20 Ağustos 2023 tarihinde temel attı. Müftü Solakzade Camii’nin hemen yanı başında toplam 40 daireden oluşan eski yapıyı yıkan ve burada ticari alan ve 84 dairelik Yenişehir Rezidans -1 projesine başlayan Bulutlar İnşaat, hak sahiplerine söz verdiği için konutları bu yıl sonunda teslim etmeye hazırlanıyor. Projenin bir bloğunda çatı katına ulaşan, diğer bloğunda da 3’ncü katın betonlarını atan Bulutlar İnşaat’ın bu hızlı çalışması, çevredeki binalar için de örnek oldu. 

Yenişehir Forum AVM’nin hemen karşısındaki Yenişehir 1. Marketler’in yanıbaşındaki 50 konutluk iki apartmanla da anlaşmaları imzalayan Bulutlar İnşaat, burada da yine ticari + 7 kattan oluşan, 100 konutluk bir proje gerçekleştirecek. Anlaşma yapılan binalardan alınan karot örnekleri sonucunda “ACİL YIKIM” kararı çıkması sonrasında bina sakinlerini evlerini hızlı bir şekilde boşaltırken, buradaki çalışmaların da birkaç gün içerisinde başlayacağı öğrenildi. 

Yaklaşık 40 yılı aşkın çok sayıda konutun, yapım yılı teknikleriyle depremsellik noktasında zayıf kaldığı gerçeğinden hareket eden çok sayıda apartman yönetimi de Bulutlar İnşaat ile anlaşma yoluna gitti. 

Yenişehir bölgesinde şu ana kadar sadece Bulutlar İnşaat tarafından kentsel dönüyüm çalışmaları yürütülürken, şirket bu yıl 84, önümüzdeki yıl da 100 konutu hak sahiplerine teslim edecek. 

Bulutlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bulut, hak sahipleriyle yerinde, aynı katında ve cephesinde anlaşma yaptıklarını, belirterek, “Hak sahiplerinden 40 yılı aşmış, depremsellik açısından çok sıkıntılı olan ve yaptırdığımız testler sonucunda ‘acil yıkım’ raporları alınan evlerini alıyoruz ve aynı yerde, aynı katta ve yine aynı cephe de ultra lüks ev veriyoruz. Geçtiğimiz yıl başladığımız 84 konut ve ticari alanlardan oluşan Yenişehir Rezidans-1 konutlarını, bu yıl söz verdiğimiz gibi 40 hak sahibine teslim edeceğiz. Şimdi de hemen karşımızda bulunan iki bloktan oluşan ve 50 dairenin bulunduğu bölgede çalışmaya başlayacağız. Burada da yine ticari alan ve 100 konuttan oluşan Yenişehir Rezidans-2 projemize start vereceğiz. Birkaç gün içerisinde binaların yıkım çalışmaları başlayacak. Haziran ayı içerisinde de temel atacağız. Otoparklarının, dinlenme alanlarının, çocuk oyun alanlarının bulunduğu ultra lüks konutları hak sahiplerine teslim edeceğiz. Yılda 100 hak sahibine de evlerini teslim edeceğimiz bir şekilde planlamamızı yaptık. Bu vesileyle de yapılan imar değişikliğiyle kentsel dönüşümün önünü açan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve Palandöken Belediye Başkanımız Muhammet Sunar’a da hem şirketim hem de konutlarını dönüştürme fırsatı elde eden ilçe sakinleri adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Bir yandan Yenişehir’de ciddi bir kentsel dönüşüm çalışması yürüten Bulutlar İnşaat, diğer yandan da “yap-sat” çalışmaları kapsamında Dadaşkent ve Kombina bölgesindeki projelerini de bitirmek üzere. Dadaşkent ve Kombina bölgesinde toplam 158 konutluk 3 ayrı projeyi tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Bulutlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bulut, “Bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarımız sürerken, diğer yandan da “yap-sat” olarak bilinen işlerimizi de yürütüyoruz. Toplam 158 konutumuzu yıl sonuna kadar müşterilerimize teslim edeceğiz. Sonrasında da yeni projelerimizin startını hızlı bir şekilde vereceğiz” dedi.

  • 19 / 1 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 0

  • 19 / 2 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 1

  • 19 / 3 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 2

  • 19 / 4 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 3

  • 19 / 5 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 4

  • 19 / 6 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 5

  • 19 / 7 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 6

  • 19 / 8 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 7

  • 19 / 9 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 8

  • 19 / 10 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 9

  • 19 / 11 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 10

  • 19 / 12 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 11

  • 19 / 13 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 12

  • 19 / 14 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 13

  • 19 / 15 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 14

  • 19 / 16 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 15

  • 19 / 17 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 16

  • 19 / 18 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 17

  • 19 / 19 Yenişehir, Bulutlar’la dönüşüyor 18

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.