• ŞEpnolat üst

Palandöken PALTİM ile salgına meydan okuyor

ERKHABER / ERZURUM - Çin’in Wuhan kentinde Ocak ayı başlarında ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılan Koronavirüs salgını, bugüne kadar 38 bin kişinin ölümüne 800 bin kişinin de enfekte olmasına neden oldu. Dünyanın dev ülkelerinin bile baş etmekte zorladığı salgın, 10 Mart’tan bu yana da Türkiye’nin gündeminde. 

 

Dünyada virüsle en geç tanışan ülkelerden biri olan Türkiye’de belediyelerin salgına karşı verdikleri mücadelede taraflı tarafsız büyük beğeni topluyor. Salgına karşı en iyi hazırlık yapan belediyeler içerisinde Palandöken Belediyesi bir adım öne çıkıyor. 

PALANDÖKEN “HAZIRLIKLI” YAKALANDI

Virüsün daha Türkiye’de etkili olmadığı günlerde, “elbet bu salgın bir gün ülkemize de gelecek” diye kafa yoran Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve ekip arkadaşları, günler öncesinde kurdukları “Palandöken Belediyesi Toplum İletişim Merkezi (PALTİM)” ile ciddi bir farkındalık oluşturdu, birçok belediyeye de ilham kaynağı oldu. 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “ilk vaka”yı resmen açıklamasıyla anında aktif hale getirilen PALTİM, vatandaşların siparişlerini evlerine ulaştırmanın yanında, ihtiyaç sahiplerinin de gıda yardımını karşılayarak, tüm Türkiye’ye örnek oldu. 

PALTİM 50 KİŞİLİK EKİPLE SAHADA

Oluşturulan bir çağrı merkezi ile halktan gelen talepleri anında karşılayan, sorularına cevap bulan, insanları doğru adreslere yönlendiren PALTİM, 50 kişilik ekiple bugüne kadar yaklaşık bin kişiye hizmet sundu. 

PALTİM, virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için dezenfeksiyon çalışmalarına da büyük bir hız verdi. İlçede adeta “dezenfekte seferberliği” ilan eden PALTİM, okullardan, camilere, Kur’an Kurslarından, yurtlara, spor salonlarına, kamu hizmet binalarından, taziye evlerine, muhtarlıklardan, otobüs duraklar, park ve bahçelere kadar toplu yaşam alanlarının büyük bir bölümünü dezenfekte etti, etmeye devam ediyor. 

50 KİŞİ DİDİK DİDİK DEZENFEKTE YAPIYOR

Palandöken Belediyesi’ne bağlı Toplum İletişim Merkezi, bugün itibariyle 50 kişiden oluşan ekiple ilçenin dört bir yanında dezenfekte yapmaya devam ediyor. Palandöken’de girilmedin cadde, sokak bırakmadan ilçeyi daha steril hale getirmeye çalışan ekiplere, denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri de destek veriyor...

Açık olan işletmelere denetimlerini sıklaştıran Zabıta Ekipleri, bugün itibariyle, park, bahçeler, mesire alanlarında salgına karşı yoğun bir mücadele veriyor... 

İLÇE SAKİNLERİNDEN TAM NOT

Palandöken Belediyesi’nin salgınla mücadelesine “tam not” veren ilçe sakinleri de PALTİM’in çalışmalarından son derece memnun. PALTİM’in özel, resmi ayırt etmeden, evleri bile dezenfekte ettiğini, halkan gelen taleplere anında cevap verdiğini savunan ilçe sakinleri, özellikle sosyal medya hesaplarından Başkan Sunar ve ekibine teşekkür mesajları gönderiyorlar. İnsanların virüs endişesiyle dışarıya bile çıkmaya çekindiği bir dönemde PALTİM’in sahada olduğunu ve halkın sorunlarıyla yakından ilgilendiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Belediye Başkanı Muhammet Bey ve arkadaşları, belli ki virüs salgını başlamadan derslerine iyi çalışmış ve salgın anında neleri yapabileceklerini programlamış. Hiçbir gün idari sorunlarla karşılaşmadan, belediyenin tüm ekipleriyle sahada olması bunun göstergesi. İnşallah salgın süresince de bu enerjilerini korurlar” diye konuştular.

  • 7 / 1 Palandöken PALTİM ile salgına meydan okuyor 0

  • 7 / 2 Palandöken PALTİM ile salgına meydan okuyor 1

  • 7 / 3 Palandöken PALTİM ile salgına meydan okuyor 2

  • 7 / 4 Palandöken PALTİM ile salgına meydan okuyor 3

  • 7 / 5 Palandöken PALTİM ile salgına meydan okuyor 4

  • 7 / 6 Palandöken PALTİM ile salgına meydan okuyor 5

  • 7 / 7 Palandöken PALTİM ile salgına meydan okuyor 6

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.