• ŞEpnolat üst

İskender Evrenesoğlu'nun cenâzesine gösterilen ilgi!

  • Büyükşehir-1

"Risâlet Nurları" adlı eserinin Allâh tarafından yazdırıldığını, önce mesih, sonra peygamber olduğunu iddia eden "sahte peygamber" İskender Evrenesoğlu'nun Bursa'da dün kılınan cenâze namazına 3000'ni aşkın kadın ve erkek katıldı. Cenâze namazını kayıt altına almak için özellikler kadınlar açısından çok yoğun bir ilgi ve çok yoğun bir izdihâm yaşandı. Son anda güvenlik nedeniyle cenâze namazı kılınacak cami değiştirilmemiş olsaydı, kim bilir kaç binlerce kişi daha namaza iştirak ederdi? Benim de vaktiyle "ne diyor bu adam" diye siklıkla olmazsa da zaman zaman göz attığım yayın ve sitelerindeki ifâdeler halüsinâsyon saçmalıklarından başka bir şey değildi. Bu yayın ve siteleri daha önceki yıllarda mahkemelerce yasaklanan sahte peygamber şizofrenik İskender Evrenesoğlu'nun dünkü cenâze namazı hakkında Diyânet suskun. Malûm görsel ve yazılı medya suskun... Başka zamanlarda inanç değerleri üzerinden tozu dumana katan trollerin nedense tamamı da suskun...

 

Atatürk'ün ölüm gününde camilerde bir fâtiha bir dua okumayı bile esirgeyen Diyânet; bu sahte peygamber için imamın-resmi imam olmazsa da, camii önünde cemaatle birlikte kıldığı namaz, yaptığı dua ve okunan fâtihalar hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum? Müslümanlık adına bu tür adamların arkadasından hâlâ koşan bunca müritlerin varlığını aklım bir türlü almıyor. Saf ve temiz inançlarımızı ve duru ahlâkımızı bu tür sahtekârlıklardan ve tahribatlardan arındırmak için "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczûplar cumhuriyeti olmayacak" diyen Mustafa Kemal Atatürk ne kadar da haklı imiş...Yıllarca Atatürk'e karşı temiz inançlarımız üzerinden sürdürülen iftiralar karşısında bu tür hezeyanları görünce ey kadir-i mutlak Allâh'ım sen ne büyüksün demeyi bir kez daha teslim ve idrâk ediyoruz.

 

Diyânet'in bu haftaki cuma hutbesinin konusunun sahte peygamber Evrenesoğlu ve benzeri uçuk kaçık kişilerin ardından giden sözüm ona bazı müslümanların uyarılması olup-olmadığını görmek ve duymak istiyoruz. Bakalım ve görelim.

 

Muhammed İkbal ne diyor: "Bazi müslümanlardan kaçıp islâma sığınıyorum"

Etiketler : fevzi budak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.