• ŞEpnolat üst

Polonya Ligi'ne ERZURUM mührü...

ÖZEL HABER

 

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’da doğmuş büyümüş ya da Erzurum’u seven benimseyen Erzurumluların hayallerinden biri de şehrimizin takımlarının Avrupa kupalarında yeralmasıdır.  Duyunca önce şaşıracağımız, sonrasında da gururlanacağımız, gelecek için de umut verecek güzel bir haberi sizlerle paylaşmak istedik. 

Polonya Basketbol Federasyonunun resmi sitesinin 2. Lig Profosyonel B Gurubu takımları arasında dikkat çekici bir takım var. Adı “Isetia Erzurum.” Hayır, bu bir yazım hatası değil ve de yanlış okumadınız. Kulübün adı Isetia Erzurum. 

Kulübün adında neden Erzurum olduğunu araştırınca da karşımıza Tekin Güvencin ismi çıktı. Tekin Güvercin, Erzurum’da doğmuş, eğitimini Atatürk Üniversitesi’nde İnşaat Yüksek Mühendisi olarak tamamlamış, 20 seneden uzun bir süredir Polonya’da ikamet eden Erzurumlu başarılı bir işadamı. Aslında Erzurum basketbol camiasının da yakından tanıdığı birisi. Gençlik yıllarında Erzurum Basketbolu için hem sporcu olarak hem de yönetici olarak katkıları olmuş. 

Bundan üç sene önce yakın arkadaşları ile birlikte, Polonya’da bulunan başta Türk ve Polonyalı gençler olmak üzere bir amatör takımı kurmuş Tekin Güvercin. Mücadele ve inanç ile üç sene sonunda Polonya 2. Liginde oynama hak kazanan başarılı ve bilinen bir takım haline gelmiş. Takım Varşova’dan olduğundan adı da Isetia Varşova olarak kayıt edilmiş. Polonya Basketbol Federasyonu’nun kuralları gereği 3. Lig ve üstünde bulunan takımlar temsil ettikleri şehir ismini de kulüp ismine ekleniyor. Takım 2. Lige çıkınca gerek Covid döneminde sponsor bulma zorluğu gerekse artan masraflar sonucunda Tekin Güvercin ve arkadaşları başta Varşova Büyükşehir Belediyesi olmak üzere onun üzerindeki alt belediyelere antrenmanlarını ve maçlarını yapacakları salon için destek talebinde bulunmuşlar. Ancak herhangi bir belediye ya da kurumdan bu konuda destek görmeyince Tekin Güvercin ve arkadaşları da “madem Varşova Şehri bize destek olmuyor o zaman bizde Varşova ismini takım isminden çıkartalım” diye başvuru yapmışlar. Ancak aldıkları cevap her takımın bir şehir temsil etmesi gerekiyor olunca. Tekin Güvercin de “o zaman bizde Erzurum’u temsil edelim” cevabını vermiş ve takımın ismini Isetia Erzurum olarak değiştirmişler. İstanbul değil, Ankara değil neden Erzurum olduğunu anlatmaya gerek yok sebebi belli. 

Isetia Erzurum takımı 26 Eylül’de aralarında Legia Varşova, Visla Krakow, Lodz takımlarının olduğu grupta en üst lige çıkmak için mücadele edecek. Bakarsınız EuroLigde yakında Fenerbahçe İstanbul – Isetia Erzurum maçı izleme fırsatımız olur. İşin ucunca bir Erzurumlu olunca imkansız dememek lazım.

Erzurum senelerdir batıya göç veren bir il. Gidenlerin çok hatırlamadığı bir şehir. Ama Polonya’ya giden 20 sene geçmesine rağmen doğduğu büyüdüğü yerin ismini veren bu hemşerimizin hikayesi bizleri gerçekten etkiledi. Bir güzel haberde bu olayın duyulması ile birlikte Erzurumlu iş adamı Karspor mağazalarının sahibi Selami Alaftargil, ISETIA Erzurum takımın bütün A takım, altyapı takımlarının forma, eşofman, t-shirt, çorap, mont, COVID maskesine kadar malzemelerine sponsor olup Polonya’ya göndermiş. Başta Valilik ve Belediyemiz olmak üzere Erzurum’un önde gelen işadamlarının da bu konuda böyle güzel bir girişimde bulunan hemşerimizi ve şehrimizin adını Avrupa’da temsil eden bu takımı desteklemeye davet ediyoruz. Bu tarz girişimleri bizlerin desteklemesi diğer hemşerilerimize de ilham olacaktır. ISETIA ERZURUM’un Polonya’da Vakıflar ve Dernekler statüsünde kar amacı gütmeyen bir kulüp olduğunu da hatırlatalım. Ayrıca vakıf kararı olarak da özellikle Down Sendromu olan özel çocuklara ücretsiz Basketbol Okulu açan ilk dernek. Bu tarz hayırlı işlerle uğraşan bir organizasyonun adının “Erzurum” olması bizleri gururlandırdı. Gerek Şehrimizim tanıtımına katkı sağlaması gerekse uluslararası bir organizasyon olması sebebiyle umarız Erzurum şehri olarak bu hemşerimizin yanında durabiliriz. 

 

 

 

 

 

  • 4 / 1 Polonya Ligi'ne ERZURUM mührü...  0

  • 4 / 2 Polonya Ligi'ne ERZURUM mührü...  1

  • 4 / 3 Polonya Ligi'ne ERZURUM mührü...  2

  • 4 / 4 Polonya Ligi'ne ERZURUM mührü...  3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Zafer Taşdan 26 Eylül 2020 11:48

    Tebrikler Tekin Güvercin kardeşim ❤️❤️

  • Bedri Dündar11 Eylül 2020 18:39

    İnşallah Sekmen başkanın haberi olurda arkadaşları şehrimize davet eder

  • Burak Emrelli11 Eylül 2020 18:37

    İşadamı derneklerimiz saçma sapan şeylere sponsor olacağına böyle umud verici şeylere destek olsalar

  • Murat Koca11 Eylül 2020 18:35

    Acaba Erzurum’a gelip Basket takımımızla maç yapmaları sonrasında bizim takımızın oraya gitmesi mümkün mü? Muhteşem olur

  • Yılmaz Kazan11 Eylül 2020 18:33

    Erzurum ismini o topraklarda duyuranlar bir alkışı hakediyor

  • Behzat Toruntay11 Eylül 2020 18:32

    Forma Sponsoru Kar Spor’muş. Atakan abi Selami Abi Tebrikler.

  • Ali Yalçınkaya11 Eylül 2020 18:31

    Erzurum İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi bu tarz girişimlere destek olmalı. Tebrikler

  • Özgür Sarıkavak11 Eylül 2020 18:28

    Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Memleketimizin isminin başka ülkede böyle güzel bir şekilde anılması çok hoş bir olay

  • Barkın Yılmaz11 Eylül 2020 18:26

    Erzurum için gurur verici. Erzurumda başaramadığımızı Erzurum dışına çıkınca başarıyoruz.

  • Çağlar Efe10 Eylül 2020 15:58

    Erzurumlular birbirini tutmazlar. Tekin Bey Trabzonlu veya Rizeli olsaydı şimdi kulubü ihya etmişlerdi. Maçlarına uçak kaldırıyorlardı. Belediye ve işadamları sponsor olmuştu

  • Murat Gündoğdu10 Eylül 2020 15:05

    Tekin Bey’i tebrik ediyorum. Bir Erzurumlu olarak gurur duydum. Belediye Başkanımız sayın Sekmen gerekli desteği verirse bu arkadan gelenler için cesaret verici olacaktır.

  • Nurullah Serçeoğlu10 Eylül 2020 15:03

    Erzurum için gurur verici. Erzurum’un böyle girişimlere hem halk hem de kurumlarıyla destek olması lazım.

  • Seren Ağcalı10 Eylül 2020 15:01

    Muhtesem bir olay, sporu ve hizmeti seven degerli Buyuksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Sekmen lutfen bu konuda da destek olun, Varsova Belediyesi ve Polonyali spor severler Belediyecilik hizmeti nasil yapilir gorsun, ilham alsin

  • Oguzhan Kobanoglu09 Eylül 2020 15:57

    Erzurum da dogup buyuyen biri olarak cok gurur duydum. Basarılarının devamını diliyorum.

  • Hakan Özenir09 Eylül 2020 15:53

    Bu değerli projeye imza atan başta başarılı iş adamı Tekin Güvercin olmak üzere destek veren Alaftargil ailesine teşekkür ederiz.Bu projeye gönül veren o tüm Erzurumlu hemşerilerimi tebrik ederim.