• ŞEpnolat üst

Palandöken’de Çevre Haftası Etkinliği

  • 4 / 1 Palandöken’de Çevre Haftası Etkinliği 0

    ERKHABER / ERZURUM - Palandöken Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklere ‘Her türlü geri dönüştürülebilir atığını getir, hediyeni götür’ kampanyasıyla start verdi. Doğayı korumak ve vatandaşlarda çevre bilincini en üst noktaya taşımak için Forum AVM önünde stant açan belediyenin çevreye dönük yatırımları, büyük takdir topladı.  

  • 4 / 2 Palandöken’de Çevre Haftası Etkinliği 1

     
    Etkinlik alanında bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, belediyenin çevreye dönük yatırımlarını paylaştı. Çevre dostu belediyecilik anlayışla daha nezih bir Palandöken için emek sarf ettiklerini belirten Sunar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde oluşturulmuş bulunan sıfır atık kapsamında Türkiye dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Palandöken Belediyesi olarak biz de durumdan vazife çıkararak, sıfır atığın dönüştürülmesiyle ilgili ilçemizde ciddi hizmetler yaptık. İlçemizde 30 noktaya atık getirme üniteleri yerleştirdik. Nüfusa oranla en fazla atık getirme ünitesine sahip belediyeyiz. Yeni şantiye sahamızda bölgenin en büyük atık getirme merkezini inşa ettik. Çok yakında hizmete açacağız. İlçemize 10’un üzerinde nitelikli yeşil alan kazandırarak, Palandökenlilere adeta nefes olduk. Bugün de çevre bilincimizi bir kez daha vurgulamak üzere, hafta boyunca yürüteceğimiz faaliyetlerin ilkine start verdik. Katılım sağlayan protokol üyelerimize ve Palandökenli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” dedi 
     

  • 4 / 3 Palandöken’de Çevre Haftası Etkinliği 2

    Çevre yatırımarı ve kazanımlar 
    Konuşmasında yapılan yatırımların kazanımlarına da vurgu yapan Sunar, “Son 3 yılda sıfır atık çalışmalarıyla 119 bin 633 kg ambalaj atığının geri dönüşümünü sağladık. 16 bin19 LT atık yağı geri dönüşüme kazandırdık. Çevreye büyük zarar veren 22 bin 72 adet ömrünü tamamlamış lastiği geri dönüşüm tesislerine gönderdik. 24 bin 942 adet atık pilin geri dönüşümünü gerçekleştirdik. Bu sayede; Toplam 16 bin 82 ağacın kesilmesini önledik. 19 bin 827 kg sera gazının salınımını engelledik. 43 bin 7148 KWH enerji tasarrufu sağladık. Atık yağların dönüşümü ile 16 milyon m3 suyun kirlenmesini önledik. Atık pillerin bertarafı ile 24 bin 942 m3 toprağın zehirlenmesini önledik.” İfadeleriyle ellerindeki verileri paylaştı. 

  • 4 / 4 Palandöken’de Çevre Haftası Etkinliği 3

     

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
Popüler