Kılık kıyafet yönetmeliğinin başörtüsü hariç diğer tüm maddeleri halen yürürlükte. Ancak bu dönemde yönetmelik görmezden gelinerek okullarımızda başta kılık kıfayet olmak üzere; "Anomi" yani çok ciddi kuralsızlıklar yaşanıyor. öğretmenlerimizin genelini tenzih ediyorum. Ama şalvarlı, sakallı, keçi sakallı, kot pantolunlu, kravatsız ve ceketsiz gibi hırpani giyimlerle ve pejmürde kıyafetlerle derslere girenler mevcut.
Öğretmenler bu tür kıyafetlerle öğrencilere asla rol-model olamazlar. Kendilerini ingilizlere karşı eylem başlatan Gandi sanıp devletin koymuş olduğu kurallara "sivil itiatsizlik" başlatıyoruz diyen sendikalar ve kimler varsa, anomi yani kuralsızlık denilen bu yozlaşmann sorumluları.
Sultan 2. Mahmut'la başlayan cumhuriyetle kurallara bağlanan kılık kıyafet kuralları yok sayılmakta. Yürürlükte olan mevcut yönetmelik hükümleri hemen uygulamaya konulmalı. Devlet kurumlarında çalışan kamu görevlisi memurlar ve yetkililer de kılık kıyafet konusunda lâyüsel (sorumsuz) olamazlar. " Kişiler kıyafetlerine göre selamlanır; bilgilerine göre uğurlanır" gibi gayet özenli ve gayet ölçülü bir sözümüz var.









