• ŞEpnolat üst

KOYUN CAN DERDİNDE, KASAP ET DERDİNDE!

  • Büyükşehir-1


Kahramanmaraş merkezli ve 11 il de yıkıma sebep olan deprem sonrasında, insanlar günlük yaşamlarındaki her şeyi adeta unutarak deprem bölgesine yoğunlaştı. Herkes “Ne yapabilirim, nasıl yardımcı olurum” diye kendine sorarken, bir isim var ki siyasi ikbalinin peşine düştü!


Daha önce de bu sütunlarda adından bahsettiğim, Bursa’da yaşayan Erzurumlu iş insanı Yavuz Keleş, İYİ Parti’den Erzurum’da milletvekili adayı olmak istiyor. Deprem sonrası, İYİ Partili ilçe başkanlarını tek tek arayan Yavuz Keleş,  “Sizlerle tanışmak istiyorum, Ankara’da sizleri misafir etmek istiyorum. Bütün masraflarınız bana ait, katılır mısınız?” diye soruyor.

Depremin ikinci gününden itibaren, başta İYİ Parti İl Başkanı Fatih Güneyin olmak üzere il yönetimi, neredeyse bütün ilçe başkanları deprem bölgesine yardıma koşuyor. Haliyle Keleş’in bu davetine katılamayacaklarını söyleyip, “Şimdi böyle bir buluşmanın, siyasetin sırası mı?” diyerek tepki gösteriyorlar. 


İlçe başkanlarını etkileme planı suya düşen Keleş, bu kez B planını devreye sokuyor. Birlikte iş yaptıkları da söylenen İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, parti programında olmamasına rağmen, Erzurum’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiriyor. Fatih Güneyin’in İl Başkanı seçildiği kongrede Disiplin Kurulu Başkanı ve üst kurul delegesi seçilen Canip Çiltaş ve Yavuz Keleş, Tatlıoğlu’na eşlik ediyor. İl Başkanlığı ziyareti ve Erzurum’da olan birkaç ilçe başkanını ziyaret ediyor. Keleş, Tatlıoğlu ile boy boy resimler vererek adeta teşkilata güç gösterisinde bulunuyor. 

Bu fotoğrafları gören ve ziyaretin zamanlamasını doğru bulmayan İYİ Partililer, Keleş’in ikbal çabalarını, “Koyun can derdinde Kasap et derdinde” diyerek yorumladılar.  Gerçekten de sayın Keleş, zaman doğru mu? Herkes depreme yoğunlaşmışken, bu acele niye? Kaldı ki uzun yıllardır, Bursa’da ikamet ediyorsunuz. Erzurum’da birkaç arkadaşınız dışında, sizi tanıyan da bilen de gören de yok. Seçime üç beş ay kala ortaya çıkıp ben vekil adayı olacağım demek de ne kadar doğru bilemiyorum? Gerçi siz de haklısınız. Önceki seçimde de seçime 3 ay kala yine şehirde kimsenin tanımadığı ve kimseyi tanımayan Naci Cinisli Erzurum’a gelip vekil seçilmişti. O’na heveslendiniz sanırım. Ancak bilmenizi isterim ki o köprünün altından çok sular aktı. 


Artık İYİ Parti’de vekil adaylığı sizin gördüğünüz gibi çantada keklik değil. 50’nin üzerinde aday adayı var. Bu isimlerin bir çoğu da bu şehrin, kahrını çekmiş, soğuğunu yaşamış, buzunda kaymış, vergi tabelası Erzurum olan iş insanları, akademisyenler, doktorlar, eczacılar, avukatlar. Ancak ben şehrin dinamiklerini önemsemem, benim arkamda dağ gibi duran TBMM Grup başkanı, birlikte iş yaptığımız İsmail Tatlıoğlu var, Erzurumlu İş İnsanı Canip Çiltaş var, dolaylı olarak Mansur Yavaş var diyorsanız, ona da bir şey demiyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.