• ŞEpnolat üst

İYİ Parti kötüye gidiyor

  • Büyükşehir-1

Mayıs seçimleri sonrasında bir türlü kendine gelemeyen İYİ Parti’de özellikle Erzurum özelinde Kurumsal yapıda neredeyse yerle bir. Dün yaşanan gelişme de bunun tipik bir örneği. 

Önce İl Başkanı Ensar Nuhoğlu sadece 287 kişinin takip ettiği facebook hesabından, Görülen lüzum üzerine Palandöken ve Yakutiye İlçe Başkanları ve yönetimlerinin görevden azledildiklerini duyurdu.  

 

Bu paylaşımdan yarım saat sonra Palandöken ve Yakutiye İlçe Başkanları istifa ettiklerini paylaştı.

 

 

İstifa paylaşımı sonrası İl Başkanı azlolunmuştur paylaşımını kaldırdı.  İşte gelinen noktada İYİ Parti’nin sergilediği kurumsal yapı.  

 

Emekli olduktan sonra kendisine uğraş arayan yeni atanan İl Başkanı sergilediği tavırlarla ne kadar siyasetten bihaber olduğunu gözler önüne seriyor. Siyasette seçilmiş başkanlar temayül gereği görevden alınacakları zaman, Genel Merkez’den özellikle Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, başkanların istifasını ister. Şayet Başkanlar istifada direnirse,Genel Başkana verilen yetkiyle görevden alındıkları, bizzat kendilerine geçmişte faks yoluyla bu gün kurumsal mail yoluyla bildirilir. 30 yıldır siyaseti takip eden biri olarak, temayül hem böyle olmuştur. Etik olanda yıllarca size hizmet etmiş insanları rencide etmeden, bu işi yapmaktır. 

 

Mayıs seçimleri sonrasında adeta komaya giren İYİ Parti’de Yakutiye Belediye Başkan adayı Fatih Güneyin’in adaylıktan çekilmesi sonrasında istifaların olacağı gün gibi aşikarken, herhangi bir çalışma yapılmaması İYİ Parti’yi bu noktaya getirdi. Merkezdeki üç ilçe başkanı da istifa etti. Sadece ilçe başkanları değil, yönetimleri ve öğrendiğim kadarıyla 600 üye de dün itibariyle istifasını Genel Merkeze gönderdi. Mayıs seçimleri öncesinde 10 bin üye kaydına ulaşan İYİ Parti’de bu gün gelinen noktada sadece 4 bin üye kaldı. Bu anlayış devam ederse bu 4 bin üyede de ciddi bir erime olacağı aşikar. 

 

Erzurum’a geldiği gün tanışmamızda, İl Başkanı Ensar Nuhoğlu, herkesin içinde, “Biz Erzurum’u uzaktan seviyoruz. Ama Erzurum’a geldiğimizde diyoruz ki burayı mı sevmişiz?” ifadelerini kullanmıştı. Yine bir parti yöneticiyle görüşmesinde, parti yöneticisi, “başkanım yönetimdeki bu değişiklikleri saygı sevgi çerçevesinde yapalım” deyince Nuhoğluyapıştırmış cevabı, “ Beni eşim sevsin, siz bana saygı duyacaksınız.” demiş. Açıkçası Erzurum’u sevmeden Erzurum’a İl Başkanı olan Nuhoğlu’nun bu ifadeleri de kullanmış olmasına şaşırmadım doğrusu.

 

Bu arada seçimlere üç ay kala Parti İl Binasının yerini 3 bin 500 liralık kira farkından ötürü taşıyacak olması da siyasi dehasının(!) açık bir örneği. Partililere “Genel Merkez üç kuruş para gönderiyor, bende aldığım emekli maaşını partiye harcayamam” diyerek serzenişte bulunan Nuhoğlu’nunseçimlere kadar yeni il binasının yerini partililere nasıl öğreteceği de merakımı cezbetmiyor değil.  

 

Şehirde kimsenin tanımadığı yeni İl Başkanı bu krizi yönetebilir mi,Erzurum’da iyi parti bırakın bir önceki belediye seçimlerini, son mayıs seçimlerinde aldığı oyu alabilir mi bekleyip göreceğiz. Ancak perşembenin gelişi de çarşambadan bellidir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selami YAĞAR 22 Aralık 2023 02:02

    Aslında günün sözü yorumda var Kurumsallaşmak!!! Onu önceki yönetimlerde dahil kimse istemedi.