• ŞEpnolat üst

HİÇ ÜSTÜNE VAZİFE DEĞİLDİ

  • Büyükşehir-1

Rutinin dışına çıkmak yani sıra dışı olmak Belediye Başkanları için önemli bir husus.

Belediyelerin öncelikli görevi rutin hizmetlerdir. Yolları asfaltlamak, çöp toplamak, temizlik yapmak.Buunları muntazam bir biçimde yaparsanız size iyi bir belediye başkanı derler. Ancak unutulmamak, yıllar geçse de adınızdan söz ettirmek istiyorsanız, sıra dışı işler yapmalısınız. Başkan olduğunuz bölgeye belediye imkanlarını kullanarak, katma değer sağlamak zorundasınız. 

İşte tam da böyle bir işten bahsetmek istiyorum. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, hiçte üstüne vazife değilken, kimse bu icraatı yapkmadığı için onu eleştirmeyecekken, belediye olarak taşın altına elini koydu.  Ilıca’daki belediye hizmet ve kültür merkezi kompleksi içerisindeki modern binayı Aziziye Tapu Müdürlüğü’ne ücretsiz tahsis etti. Tapu Müdürlüğü deyip geçmeyin, yılda ortamala 30 bin kişinin ziyaret ettiği bir yer burası. Daha önce ilçenin dışında, E-80 Karayolu üzerindeki Kaymakamlık binası içerisinde adeta bir odada hizmet veren Müdürlüğe gelen insan yoğunluğunda Ilıca faydalanamıyordu. Başkan Orhan bunu sorun olarak gördü ve sorunu çözüme kavuşturdu. Şimdi ilçe esnafı bu hareketli nüfustan yararlanabilecek. Tapu Müdürlüğgü'nden hizmet almak isteyen vatandaşlar da modern bir binada sağlıklı koşullarda hizmete ulaşabilecek. 

Başkan Orhan genç yaşına rağmen vizyoner projeler ortaya koyuyor. Sadece rutin belediye hizmetleriyle ilgilenmeyip, ilçeye daha fazla katma değer nasıl sağlarım diye mesai harcıyor. Ilıca'nın çehresindeki değişim bu gayretin meyvesi. 

Kısıtlı ekonomik imkanlarla yapılan bu hizmetleri vatandaş da görüyor. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.