• ŞEpnolat üst

Evlat Yücelik bakın neyle övünüyor!!!

BU HABERİ BAŞKA HİÇBİR YERDE OKUYAMAZSINIZ!

ÖZEL HABER

 

ERKHABER / ERZURUM - ​​​​​​​Yaşadığı iddia edilen ekonomik sorunlar yüzünden zor günler geçiren ve bugün yapılacak olan genel kurul öncesinde hem yayınladıkları basın bülteni hem de kent geneline astırdıkları billboard ilanlarıyla “başarı hikayesi”nden bahseden Aşkale Çimento’nun İcra Kurulu Başkanı Fatih Yücelik’in basın açıklamasında miktarını açıklayamadığı şirket borçlarını yapılandırmayı, “başarı hikayesi” olarak adlandırması dikkat çekti. 

 

Tüm dünyada çimento sektörü kar üzerine kar ederken, uzun süredir Aşkale Çimento’nun borçları nedeniyle zor günler yaşadığı ve hatta kısa bir süre önce satın aldığı bazı fabrikalarını satmaya çalıştığı iddiaları da iş dünyasının en çok konuşulan konularından biri. Hatta şirketin bir kamu bankası olan Vakıfbank’tan aldığı astronomik tutardaki kredilerini ödeyemediği de iddialar arasında… 

Hakkındaki onlarca iddiaya karşın, ortakları arasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin de olduğu hissedarlarına şirketin ekonomik durumunu, kamuoyundaki iddiaların doğru olup olmadığıyla ilgili açıklama yapmaması da dikkat çekiyor. “Ticari sır” denilerek ortaklara bile bilgi vermekten imtina eden baba-oğul Yücelik’ler, buna karşın bugünkü genel kurul öncesinde “atağa” kalkıp, hem basın bültenleri hazırladı hem de kent geneline billboard ilanları astı. Hem basın bülteninde hem de reklamlarda “başarı hikayesi”nden bahseden şirket yönetimi adına  İHA aracılığıyla bir basın bülteni yayınlayan İcra Kurulu Başkanı Fatih Yücelik’in bir açıklaması oldukça dikkat çekiciydi. 

 

CEO’NUN ÖVÜNÇ KAYNAĞINA BAKIN!

Şirketin pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşı dönemlerini büyük bir başarıyla atlattığını savunan evlat Yücelik’in, “Aşkale Çimento için 2022 yılının en önemli iki dönüm noktası, Şirketin kurumsal yapısında yaşanan dönüşüm ile finansal sisteminde yaşanan dönüşüm olmuştur” ifadeleriyle “bir başarı hikayesi”nin girişini yaptı ve devamında da şu ifadeleri kullandı: Finansal olarak yaşadığımız dönüşüm ise, bence bir başarı hikâyesi olarak yazılabilir. 2022 sonunda tüm borçlarını finansal yeniden yapılandırma ile iki yıl geri ödemesiz olarak Türk Lirasına çevirip, enflasyonun çok çok altındaki oldukça uygun faiz koşullarıyla 10 yıl taksite bölebilmek gerçekten büyük başarıdır.

 

Bir yanda Aşkale Çimento’nun büyüdüğünü, bir dünya markası haline geldiğini iddia eden evlat Yücelik’in “başarı hikayesi” olarak “borç yapılandırması”nı göstermesi, “vizyon” ve “ufuk” sorunu olarak yorumlandı. 

KAMUOYU DA HİSSEDARLAR DA BU SORULARA CEVAP ARIYOR…

Öte yandan şirketi sanki “aile şirketi” gibi yöneten ve hissedarların da kamuoyunun da cevap aradığı soruları yanıtsız bırakan baba-oğul Yücelik’lerin şirketin borç yapısı, borcun nasıl oluştuğu ve neden ödenemez hale geldiğini kamuoyuyla paylaşması isteniyor. 

 

Şirketin kullandığı “birliğin ve dirliğin harcı” sloganın özelleştirme esnasında tüm Erzurum’un kenetlenmesinden esinlenerek üretildiğini ifade eden hissedarlar, “Aşkale Çimento her ne kadar bizim ortağı olduğumuz şirket, holding olsa da tüm Erzurum’un bir değeri olduğu muhakkaktır. Tüm Erzurum’un şirketin özelleştirilmesi döneminde nasıl birleştiğini ve Uzan Grubu’na rağmen satın almayı başardığını hatırlatmaya bile gerek yok. Aşkale Çimento eğer gerçek anlamda bir aile şirketi olsa borcu-harcı sadece şirket yöneticilerini ve şirketle ticaret yapanları ilgilendiren bir durumdur. Ancak Aşkale Çimento bir aile şirketi değildir. Haliyle durumu herkesi ilgilendiren bir durumdur. Şirketin en büyük hissedarı da Erzurum Büyükşehir Belediyesi’dir. Haliyle Erzurum halkının halen daha bu şirkette bir payı var. Haliyle atılan tüm adımlar, şirketin ekonomik durumu, muhakkak suretle hem hissedarlarla hem de Erzurum kamuoyuyla paylaşılmalıdır. 

Sonuç itibariyle Aşkale Çimento’daki soru işaretlerinin artık son bulması, cevapsız soruların ortalıkta dolaşmaması adına soruyoruz:

 

Şirketin toplam borcu ne kadar? Bu borç nasıl ve neden oluştu? Oluşan borçta şirket yönetiminin kusuru var mı? Fatih Yücelik işbaşına gelmeden önce ne kadar borç vardı, ondan sonraki süreçte ne kadar borç oluştu? Kurdaki yükselişin borca etkisi ne olmuştur? Lütfü Yücelik’in 1-2 ve 3. Derece akrabalarından kimler şirkette görev almaktadır ve ne kadar veya huzur hakkı almaktadır? Lütfü Yücelik’in evlatları, gelinleri ve damadı şirkette görev alıyorlar mı? Alıyorlarsa görevleri nelerdir? Aşkale Çimento’ya mal satan, hizmet sunan şirketlerin Lütfü Yücelik’in 1-2 ve 3’ncü derece yakınlarıyla bir bağlantısı var mı? En büyük hissedar Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimde temsil edilmesi neden istenmiyor? Aşkale Çimento’nun bünyesine katılan çimento fabrikaların satın alma süreçleri nasıl oldu? Fabrikaların piyasa değeri araştırıldı mı? Satın alma bedeli neye göre belirlendi? Fabrikalar direk asıl sahiplerinden mi yoksa başka şirketler üzerinden mi satın alındı?  Satın alındıktan sonra şirketin finansal sorunları nedeniyle elden çıkarılmak zorunda kalınan fabrikaların satışından şirketin zararı olmuş mudur? 

 

  • 3 / 1 Evlat Yücelik bakın neyle övünüyor!!! 0

  • 3 / 2 Evlat Yücelik bakın neyle övünüyor!!! 1

  • 3 / 3 Evlat Yücelik bakın neyle övünüyor!!! 2

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.