• ŞEpnolat üst

ETSO'da Özakalın'ın A Takımı belli oldu...

ERKHABER / ERZURUM -  Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO), 12 Kasım 2022 Cumartesi günü yapılan organ seçimlerinin ardından oluşan ETSO Meclisi ilk toplantısını yaptı.

Odalar ve Borsalar Kanunu gereğince, en yaşlı meclis üyesi sıfatıyla Celalettin Çetinkaya'nın başkanlık ettiği toplantıda Meclis Üyeleri ile Meclis Başkanlık Divanı, Oda Yönetim Kurulu, TOBB Üst Kurul Delegeliği ve Disiplin Kurulu üyeleri için seçim yapıldı. 

İlk oturumun başkanı olan Celalettin Çetinkaya,  daha sonra görevini Meclis üyelerinin oylarıyla Meclis Başkanı seçilen Gökhan Yılmaz’a devretti. 

 

ÖZAKALIN: HEP BİRLİKTEYİZ, BİR BÜTÜNÜZ

Seçimler sonucunda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Saim Özakalın ETSO Meclisi’nin Erzurum’a hayırlı olması temennisinde bulundu. ETSO Başkanı Özakalın, demokratik bir seçim sürecini geride bıraktıklarını belirterek, “Bundan sonra artık şehrimizi ve bölgemizi ilgilendiren her türlü konuda sorumluluk bilinciyle üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Esnafımızın, tüccarımızın sorunlarını, sıkıntılarını, taleplerini hep gündemde tutup, yaşanan sorunlar çözüme kavuşuncaya kadar çaba göstereceğiz. Çok güzel bir söz vardır; "Şerefü'l mekân bi'l-mekin" Yani bir mekânın şerefi o mekânda ikamet edenle kaimdir. Siz değerli Meclis üyelerimiz de bu şehrin önde gelen, bilgi ve birikime sahip arkadaşlarımızsınız İnşallah bizler de bu mekanı hep birlikte en üst seviyede şereflendirir, onurlandırırız” diye konuştu. 

Başkan Özakalın konuşmasına şöyle devam etti: Seçim sürecini tamamladık. Az önce Celalettin Bey’in de dediği gibi artık bu işin kırmızısı mavisi, beyazı yok. Hep birlikteyiz, bir bütünüz. Üyelerimiz bizlere bir vebal yükledi, bunun idrakindeyiz. Meclisimizin her üyesinin, her meslek komitesi üyesinin düşüncesi Yönetim Kurulu olarak bizim için çok çok değerlidir. Hiçbirini diğerinden önde tutma gibi bir düşüncemiz olamaz. Bize iletilecek her konuda istişareye ve işbirliğine açık olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kazanan taraf olarak belki bizler yönetimi oluşturuyoruz ancak ileride kurulacak ve önemli bir görevi icra edecek olan komisyonlarda, hangi gruptan olursa olsun liyakatli arkadaşlarımızla birlikte çalışacağımızın da altını çizmek istiyorum.

 

Başkan Özakalın’ın konuşmasının ardından bazı Meclis üyeleri de söz alarak düşüncelerini ifade ettiler. 

İlk Meclis toplantısının öncesinde, 35 Meslek grubundan meclis üyeliğine seçilenler, Meclis Başkanlık Divanı, Oda Yönetim Kurulu, Üst Kurul (TOBB) Delegeliği ve Disiplin Kurulu üyelikleri için oy kullandı. Yakutiye İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı görevlilerinin nezaretinde, ETSO Meclis Salonu ve Yönetim Kurulu Salonu’nda yapılan seçimde meclis üyeleri oy kullandı. Yapılan seçim sonucunda oda yönetimi şu şekilde oluştu; 

YÖNETİM KURULU:

Yönetim Kurulu Başkanı; Saim Özakalın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Muharrem Özdemir, Serhat Kılıç, Abdurrahman Şakiroğlu, Murat Kaçıroğlu, Haşim Koç, Tamer Sırmacı, Celalettin Çetinkaya, Sedat Selim Barakalı, Fırat Karakaya, Yusuf Çizmelioğlu.

 

MECLİS BAŞKANLIK DİVANI:

Meclis Başkanı; Gökhan Yılmaz, Meclis Başkan Vekilleri; Serkan Daş, İdris Akdemir, Katip Üye; Yavuz Başçı

 

ÜST KURUL (TOBB) DELEGELERİ;

Gürkan Dölekli, Mehmet Melik Kaya, Haktan Ömeroğlu, Arif Köksal Yılmaz, Kadir Ovat, Ali Yılmaz. 

 

DİSİPLİN KURULU: 

Şevket Demir, Hasan Akal, Ahmet Anatepe, Orhan Düzgün, Faruk Bedir, Erdal Turan.

  • 4 / 1 ETSO'da Özakalın'ın A Takımı belli oldu...  0

  • 4 / 2 ETSO'da Özakalın'ın A Takımı belli oldu...  1

  • 4 / 3 ETSO'da Özakalın'ın A Takımı belli oldu...  2

  • 4 / 4 ETSO'da Özakalın'ın A Takımı belli oldu...  3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.