• ŞEpnolat üst

ERZURUM'U UZAKTAN SEVMEK AŞKLARIN EN GÜZELİ...

  • Büyükşehir-1

Ünlü piyanist, ses sanatçısı, söz yazarı ve besteci Yaşar Güvenir’in “Gel desen gelemem ki” eserini her dinlediğimde, Erzurum için konuşurken mangalda kül bırakmayan, ancak hadi gelin taşın altına elinizi koyun dediğimizde bu şarkıyı mırıldanan hemşerilerim geliyor aklıma. Nasıldı şarkı;  

 

Seni uzaktan sevmek

aşkların en güzeli,

Alıştım hasretine

gel desen gelemem ki…

 

Erzurum’u uzaktan seven, şehir adına kurtuluş reçeteleri yazan, dillendiren, zamanında Erzurum’dan göçmüş şehre hasret türküleri yakan, öyle seviyorum, böyle seviyorum diye ayılıp bayılan, Erzurumluluğunu sonuna kadar iş ilişkilerinde kullanan  ‘Kerli ferli’ iş insanlarımız hadi gelin şehre bir yatırım yapın dediğimizde başlıyorlar mırıldanmaya 

 

Alıştım hasretine 

Gel desen gelemem ki” 

 

Tabi bu iş insanlarımızın da istisnası yok değil. İşte o isimlerden biri Memet Aca. Dün Erzurum’da ACA Erzurum Thermal & Spa otelin temeli atıldı. Yıllardır Erzurum için en önemli potansiyellerden biri olarak dillendirdiğimiz termalle ilgili nihayet bir iş insanı taşın altına elini koydu. Gerçi ülkenin mevcut ekonomik şartları dikkate alındığında taşın altına elini değil gövdesini koymuş oldu. 

 

Termalle ilgili ilk özel sektör yatırımı olacak otelde 200 kişi istihdam edilecek. Sadece otel 158 milyon 500 bin TL’ye mal olacak. Memet Aca bu paranın da Erzurum’da kalması için yüklenici firmayı Erzurum’dan seçti. Aziziye ilçesinde hayata geçirilecek olan, 100 odalı ve 160 yatak kapasiteli beş yıldızlı termal otel, 12 bin 500 m²’lik bir kapalı alan üzerinde yer alarak. ACA Erzurum Thermal & Spa; uluslararası standartlarda tasarlanmış 8 suit, 1 kral dairesi olmak üzere toplam 100 oda ve 160 yatak kapasitesi ile misafirlerini ağırlayacak. Sadece istihdama değil, şehre turizm noktasında da önemli bir katma değer sağlayacak. 

 

Memet Aca bu yatırımıyla Erzurum’u ne kadar sevdiği noktasında samimiyet testinden geçmiş oldu. Ben kendisini çok eski tanırım. Erzurum için sessiz sedasız yaptığı bir çok işi de bilirim. Şehrin hemen her sosyal meselesinde çorbada tuzu bulunan bir isimdir Memet Aca. 

 

Dün temel atma töreninde MHP Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum Milletvekili Kamil Aydın konuşmasında çok önemli bir temennide bulundu. “Allah Memet Aca gibi iş adamlarımızın sayısını artırsın.” dedi. Bu temenniye katılmamak mümkün mü. 

 

Evet gerçekten Erzurum’u uzaktan sevmek yerine, taşın altına elini değil gövdesini koyan, yaptığı işlerden kazandığı paraları şehirde yatırıma dönüştüren iş insanlarımız, hemşerilerimizin Allah sayılarını artırsın. 

 

Erzurum’un kalkınmasının sadece devlet yatırımlarıyla olacağını hayal etmek doğru değil. Bir şekilde özel sektörün de şehre yatırım yapmasını sağlamak gerekiyor. O yüzden Erzurum 6 teşvik bölgesine alınmalı diye kendimizi paralıyoruz. 

 

Prof.Dr. Kamil Aydın’ın temennisini tekrarlayalım. “Şehre aidiyet duygusu besleyen, Erzurum’u uzaktan değil, yakından seven, gel dediğimizde yanımızda biten Memet Aca gibi iş insanlarımızın Allah sayılarını artırsın.” Kendisine bir Erzurumlu olarak teşekkür ediyoruz, örnek bir yatırım olmasını arzuluyoruz.  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.