• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 13 Aralık 2021 12:49

Erzurum Müftüsü neden susuyor?

Erzurum Müftüsü neden susuyor?
Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım’ın sessizliğini koruması ve sanki böyle bir rezalet hiç yaşanmamış gibi hareket etmesine kamuoyu tepki göstermeye başladı.

ERKHABER / ERZURUM - Tüm Türkiye'nin ERKHABER'de Sinan Özçaylak’ın “Erzurum’u sarsan cinsel istismar olayı” başlıklı köşe yazısıyla öğrendiği, Erzurum’da Diyanet’e bağlı olarak hizmet veren H.B.E. Erkek Yatılı Kuran Kursu’nda 7 çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu haberi, ülke genelinde büyük öfkeye neden olurken, Erzurum Müftülüğü’nün sessizliği tepki çekmeye başladı. 

KARIŞIK

Olayın ortaya çıkmasının üzerinden günler geçmesine rağmen Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım’ın sessizliğini koruması ve sanki böyle bir rezalet hiç yaşanmamış gibi hareket etmesine kamuoyu tepki göstermeye başladı.

Taciz olayının ne zaman ve nasıl yaşandığı, Kuran Kursu’nda kalan diğer çocuklardan da tacize uğrayıp, uğramadığı, 21 yaşındaki tacizcinin Kuran Kursu’na nasıl ve kimin referansıyla alındığı gibi onlarca soru cevap beklemesine rağmen Müftü Yıldırım ve ekibinin duyarsızlığı eleştiri konusu oldu. 

Sosyal medyada Müftü Yıldırım’a tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Erzurum Müftüsü neden susuyor? Susmalarının nedeni ne? Müftü Bey’i vicdanıyla hareket edip, kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyoruz. Müftü Bey’i Allah korkusuyla hareket edip, sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Tacizcinin ve olayda sorumluluğu bulunan herkesin hesap vermesini ve bu sürecin kamuoyu önünde şeffaf bir şekilde yapılmasını beklemek hepimizin hakkıdır” dediler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 14 Aralık 2021 15:39

    Bu ahlaksızlar yakalandığı yerde dar ağacı kurulup asılmalıdır. İdam gelmelidir.