• ŞEpnolat üst

ERZURUM'U SARSAN CİNSEL İSTİSMAR OLAYI

  • Büyükşehir-1

İhbar dün akşam saatlerinde yapıldı. Telefondaki ses H.B.E Kuran kursunda 10 -11 yaşlarında 7 çocuğun cinsel istismara uğradığı, failinin kaçtığını, olayın üstünün kapatılmasından endişe duyduklarını söylüyordu. Araştıracağım deyip telefonu kapattım.

Elim ayağım esti, böyle bir şey olabilir miydi? Önce inanamadım. Hemen yetkili, ilgili kim varsa aradım. Sesleri halleri tavırları olayın doğru olduğunu ele veriyordu.

Sonra benim telefonum, bir çok kişi tarafından arandı.

Aman bu olay duyulmasın, şehrin imajını düşün, bu tip kurumların imajını düşün kötü olur.” diyerek hatır koymak isteyenler oldu.  

Demek ki hepsinin haberi vardı.

Kesin bilgiyi almak için sabahı zor ettim.

Önce Müftü beye ulaşmaya çalıştım, kendisi 1001 hatim programına Cumhurbaşkanını davet etmek için Ankara’da yoğun mesai harcıyormuş ulaşamadım! 

Sonra Müftü yardımcılarına ulaşmak istedim, kapı duvar! 

Hemen Erzurum Valisi Okay Memiş’in yanında aldım soluğu.  Ne acıdır ki Vali bey olayı doğruladı.

Zannının kaçmak isterken Yozgat’ta yakalandığını ve güvenlik nedeniyle de Erzurum’a getirilmediğini belirterek, hemen adı geçen kurumda görevli bir çok kişi hakkında idari soruşturma başlatarak, görevden uzaklaştırıldıkları, Cumhuriyet Savcılığının da gerekli adli işlemleri başlattığını söyledi. 

Sayın Valimiz de Erzurum hassasiyetiyle “olayın haber olmaması arzusunu ilettikten sonra yine de siz bilirsiniz.” dedi.

Kimse kusura bakmasın, empati yapmalıyız. O çocuğun ailesinin yerinde olsanız, “aman kimse duymasın” deyip  şehrin imajı düşüneceğiz son şey olur.

 

Sayın Müftü Bey'e de bir çift lafım var.

Ankara’da "nasıl şovumu yaparım" diye koşturmaktansa, Erzurum’da kalıp çocuklarımıza sahip çıkın!

 Öğrendik ki bu alçak sapık, gönüllü belletmenmiş! 

Erzurum’da bunun gibi kaç gönüllü belletmen var, araştırılsın! 

Bunu kim o kuruma almış, soruşturulsun! 

O Kuran kursundaki diğer bütün çocuklar uzman psikolog eşliğinde dinlensin! 

Belki de diğer çocuklarda aynı muameleye maruz kalmış olabilir! 

Suçlu kimse en ağır şekilde cezalandırılsın!

Süreci sonuna kadar takip edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mert mertoglu 13 Ocak 2022 05:49

    Ne yani gazetecilik bumudur..tamam güzel diyelimki iyi bir iş yaptın..şunu düşünemedinmi sinan bey o kursa çocuklarını gönderen aileler anne babalar insanlar arasına nasıl çıkacak..o pisliğe maruz kalan çocuklar o travmayla nasıl büyüyecek..düşündünüzmü bu haberi yaparken..

  • Mavi Dalga 19 Aralık 2021 22:53

    Palandöken İlçe müftüsü derhal ibret i alem için görevden alınmalı denetimden sorumlu herkes.adam işe alırken biraz daha dikkat ederler.BU KURSLARDAN KİM SORUMLU İSE BEDEL ÖDEMELİ

  • , 15 Aralık 2021 00:14

    Gazeteci Sinan Özçaylak, değişik birkaç kaynağa doğrulattığı ihbarı, haberleştirerek görevini yerine getirmiştir. Mağdur çocuklara ve ailelere sahip çıkan, yurttaki diğer çocukları kötü niyetlilerin elinden kurtaran bu haber sayesinde, çok hassas bir konuda sorumsuzca davranan sorumluların da yargı önüne çıkmasını sağlayacaktır. Bu tür haberler şehirlerin imajını bozmaz, aksine pisliklerin temizlenmesini sağlar. Bu nedenlerle yürekli gazeteci Sinan Özçaylak'ı başarılı çabasından dolayı kutluyorum.

  • AYHAN YİĞİT 13 Aralık 2021 22:21

    Bu tip haberler acı ama, gizlemek daha acı! Sinan beyi tebrik ediyorum....Suçlular bulunup cezalandırılmalı! Haberin gizlenmesi bir yerde diğer ihmali olan suçluların gizlenmesi demektir...idari ve adli cezaların dışında, Haberin yazılması doğrudur, gizlenmesi yanlıştır...Toplumun baskısını ve cezasını sağlar (SUÇLULARA )...Psikolojik etki / baskıyı sağlar...Diğer kursların denetlenmesini sağlar...Halkın bu kurumlara daha dikkatli bakmasını sağlar... Yetkililerin bu kurumlara atayacağı / görevlendireceği kişilerin daha kapsamlı incelenmesini sağlar...Hedef nedir, ne olmalıdır? 1. Suçlular BULUNUP CEZALANDIRILMASI, 2. BAŞKA OLAY / SUÇ OLMAMASI, YAPILMAMASI... 3. TOPLUMUN BİLGİLENMESİ ... İşte haber bunlara yarar, yapılacak işleri kolaylaştırır, rehabilitasyonu ( koruyucu ) sağlayabilir...DR. AYHAN YİĞİT

  • Esin karaca 13 Aralık 2021 16:39

    Allah bu sapıkların bin belasını versin bu sapıkları saklayıp Erzurum un imajını düşünüpde çocuğun ruhunun ve bedeninin yaralanmasını göz ardı eden yetkililerinde bin belasını versin,ve bunlar empati yapamayan bugün ona yarın bana olabilir diyemeyen içi çökmüş ruhunu şeytana satmış sapıkların başına gelse ne yapacaklar acaba

  • B. ŞEN 11 Aralık 2021 03:17

    Halkın doğru haber alma özgürlüğü için çalışan yürekli gazetecilere salam olsun.. Haberlerde izledim sizin adınızı görünce bir vatandaş olarak yürekten kutlamak istedim.. Acılar ve hüzün içinde, bu haberi!.. Allah yolunuzu açık etsin inşallah.. Diyanet kapı duvar,yazıklar olsun!

  • B. ŞEN 11 Aralık 2021 03:05

    Şehrin imaji batsın! Ben Erzurum lu olarak başta diyanet işleri bu konuda tek kelime etmiyorsa Lanet olsun.. Allah bu tip insanları kahretsin..

  • Talip öner 10 Aralık 2021 23:54

    Sinan bey sizi kutluyoruz.Sizin gibi yürekli gazetecilerin çoğalmasını diliyorum.

  • Yavuz b 10 Aralık 2021 19:38

    Senin gibi cesur kaç gazeteci var bu ülkede? Ellerin dert görmesin.

  • Ufuk Özdemir 10 Aralık 2021 16:07

    Valiyi aklamayı bırakın. Vali siyaset yapacağına memlekete sahip çıksın. Kınıyorum valiyi.

  • Beşer Şaşar 10 Aralık 2021 13:46

    Doğruyu bildiğin halde kendi menfaatin için üstünü örtmediysen sana teşekkür ederiz. Şehrin menfaatini düşünen bu olayı gizlemeyin. Yüce Allah "Ana babanız aleyhine de olsa doğruyu adaletle söyleyin" buyuruyor.

  • ÇAKMAKCI 10 Aralık 2021 13:07

    Erzurum bu tacizcinin biletini kesmeliydi. Erzurum’a hiç yakışmadı.

  • Mutlu 10 Aralık 2021 12:43

    Sizi tebrik ederim gerçek bir gazeteci olduğunuz ve olayın üzerini örtmelerine yardım etmediğiniz için. O çocuklar için çok üzgünüm, bu saatten sonra dilerim psikolojik tedavi alıp en az hasarla atlatabilirler. Suçlu da 3n ağır şekilde cezalandırılımalı ki böyle durumlara yeltenen olmasın bir daha.

  • siyami 10 Aralık 2021 10:40

    senin gibi yürekli insanlara selam olsun ,kim ne hakla zulumun üstünü örterki . allahın gazabından korkmazmı

  • Sinan Boztepe 10 Aralık 2021 10:05

    Öncelikle mesleğinizde başarılar diliyorum butür çirkef olayların üstüne acil bir şiddetle gidilmesini istiyorum bizler çocuklarımızı kimlere güvenip emanet edeceğiz en ağır cezalar verilsin

  • Melek ç. 09 Aralık 2021 23:56

    Bu gibi olaylar malesef toplumun kanayan yarasi.her kurum ve her alanda olabiliyor malesef.burada kurum degil kisiler suclanmalı..bir cok okulda bu gibi sapik ogretmenler çıkabiliyor butun okullari suclayamayiz. Hic kimsenin anlina sapik yada hirsiz yazmiyor.hem anne babalar olarak hemde yoneticiler olarak gözumuzu dört acmalıyiz. Her meslekte her platform da olabiliyor malesef.bu dr. Da olabilir ögretmen de, hoca da...

  • Murat temiztuz 09 Aralık 2021 23:07

    Erzurum'un kaç Milletvekili var? ve Neredeler? Seçim günü kapımıza gelmesinler Bu şehri haketmiyorlar.Belediyedeki mezar meselesini de duyurmadilar her şeyin üstünü kapatırız diye düşünmesnler ALLAH VAR

  • Ahmet Acar 09 Aralık 2021 20:30

    Bu ortaya çıkan,ya üstü kapatılanlar.Tek dertleri aman duyulmasın,ya çocuklar

  • kosunoğlu şevki 09 Aralık 2021 18:01

    Kurumun adi ne çocuklarını göndermesin akilli dadaşlar