• ŞEpnolat üst

CELALETTİN GÜVENÇ’İ KISKANDIRAN VALİ 

  • Büyükşehir-1

Erzurum ziyareti sırasında bir giyim mağazasında eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım, elinde tespihi ile yayılmış bir biçimde koltukta oturuyor. Hemen yanı başında Erzurum Valisi Okay Memiş pür dikkat dinliyor. 

Fotoğrafın yayınlanması sonrasında Erzurum’da tepkiler üst üste geldi. CHP İl Başkanı Suat Dülger, Erkam Yıldırım'ın devletin valisi karşındaki oturma şekline, elindeki tespihe bakıp da üzülmemek elde mi?" dedi.

 

İYİ Parti İl Başkanı Fatih Güneyin, Erzurum Valisi Okay Memiş’i, Devletin Valisi olmaya davet ediyorum.” açıklamasını yaptı. 

Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, Yunus Emre’nin dizeleriyle eleştirdi: Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep illa edep

Memleket Partisi resmi hesabından fotoğrafla ilgili, “Saltanat kaldırılalı bir asır geçti ama tek vasfı Binali Yıldırım'ın oğlu olması olan Erkam Yıldırım'a neden Vali Okay Memiş ve İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek eşlik ediyor? Devleti baba oğul ilişkisine dayalı mı yönetiyorsunuz?” paylaşımını yaptı.  

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz paylaşımında; “Erzurum Valisi Okay Memiş, gazeteciler ile yapılan toplantıda AK Parti 'den milletvekili adayı gösterileceği konusuna açıklık getirmiş: "Bir teveccüh olabilir ama ben bunu büyüklerimizin takdirine bırakabilirim" diye konuşmuş... Acaba takdirine bırakılan o büyüklerden biri bu "büyük mü ?" diyerek tepki gösterdi. 

 

Aslında Erzurum Valisi Okay Memiş’i takip edenler bu fotoğrafa şaşırmamalı. Zira bu valinin siyasilerle çektirdiği ilk fotoğrafı değil, son da olmayacak. 

 

Hemen hatırlatayım, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi havaalanında karşılayıp, yine uğurlamıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan ancak hükümette resmi hiçbir görevi bulunmayan Hayati Yazıcı’yla boy boy fotoğraflar vermişti. 

AK Parti dışındaki siyasiler “cüzzamlı”ymış gibi kaçan Vali Okay Memiş, İstanbul Erzurumlular Günü’nün açılışında, programa katılmak isteyen eski Başbakan, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun katılımını “Ben devletin valisiyim, burada siyasi konuşmalar olursa zor durumda kalırım.” diyerek engelleyen Erzurum Valisi Okay Memiş’ti. 

 

En son 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, gazetecilerle buluşan Vali Memiş’in basın toplantısına, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Deniz Çelik, yönetimiyle gelmiş, masanın baş köşesine oturmuştu. Bu saydıklarımdan sonra anlayacağınız üzere; ben Vali’nin Erkam Yıldırım’la verdiği fotoğrafa şaşırmadım. Tam tersi o karede Vali Memiş olmasaydı, şaşırırdım!!! 

Vali Memiş’in siyasetle olan ilişkisi aklıma geçmişte Erzurum Valiliği yapmış olan Celalettin Güvenç’i getirdi. 

Vali Güvenç’te Erzurum’da adeta AK Parti’nin İl Başkanı gibi görev yapmıştı. Parti mitinglerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıkmadan önce, Vali Güvenç kürsüye çıkarak, vatandaşı miting için hazırlardı. Hatta bir basın toplantısında ironi yaparak, gazeteciler; “Vali bey deniliyor ki Erzurum’da AK Partinin teşkilatları olmasa da olur, orada Celalettin Bey var, buna ne diyeceksiniz?” sorusuna, Vali Güvenç “ man efendim, teveccüh ediyorlar.” şeklinde cevap vermişti.

 

Güvenç’in bu tavrı siyaseten önünü açtı. 

 

Önce Ş.Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu, ardından da Kahramanmaraş’tan milletvekili seçildi. Hala TBMM’de. Vali Celalettin Güvenç’in izinden giden Okay Memiş, siyasette umduğunu bulabilir mi bilmem ancak, eminim şu an Vali Okay Memiş’in yaptıklarını gören, Celalettin Güvenç içten içe “Ben bunları zamanında niye düşünüp yapmadım” diye hayıflanıyordur!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Haluk Vefik Şengöz 03 Şubat 2023 16:42

    Harika bir yazı olmuş, bilginize yüreğine,ellerine sağlık,

  • Hüseyin Bingöl 26 Ocak 2023 01:06

    Devlette liyakatı kaldırıp itaati esas alırsanız böyle valiler(!) daha çok türer. Erzurum'un şansızlığı maalesef diyelim. Celalettin'den sonra bu vali (akp valisi) çıtayı yükseltti.

  • Ahmet Aslan 24 Ocak 2023 02:24

    Parti devleti olduk.... Kurumlar ise partinin paralı çalışanları hem de aşke boyu kadrolu... Herşeyden vazgeçtik müslümanöık bunun neresinde?

  • Emin 22 Ocak 2023 12:43

    İyi ki sizin gibi yürekli gazeteci var.

  • Adil 21 Ocak 2023 21:18

    Bu yaptığı bir kenara,Sn vali de zerre kadar adalet yoktur.diline pelesenk ettiği “Devletin dini adalettir”sözüne mugayyır birçok adaletsizlikler yapmıştır.oysa yöneticinin en önemli vasıflarından birisi de adaletli olmasıdır.bu şehirde yaptığı keyfi işlere bir bakılsın lütfen..