• ŞEpnolat üst

Alman yüzücüler Erzurum'da kulaç atıyor

ERKHABER / ERZURUM - Sporcuların yüksek rakımı nedeniyle ilgi göstermeye başladığı Erzurum'un son konuğu Alman Yüzme Milli Takımı oldu. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile futbol takımlarının gözdesi haline gelen, kayak, buz sporları, atletizm, boks ve güreş başta olmak üzere milli takım ile kulüplerin uğrak mekanı haline gelen Erzurum, son günlerde Alman Yüzme Milli Takımı'nı ağırlamaya başladı.

Avrupa'nın yüksek rakımdaki tek havuzu olma özelliğiğini elinde bulunduran Erzurum Tam Olimpik Yüzme Havuzu, Alman Milli Takımı'nın kamp merkezi oldu. Alman yüzücüler 1 Mayıs'tan bu yana başladıkları çalışmalarını 22 Mayıs'a kadar Erzurum'da sürdürecek... 

Deniz seviyesinin 3 bin 176 metre yüksekliğindeki Palandöken Kayak Merkezi'nde Sway Otel'de kamp yapan Alman yüzücüler, yüksek rakımda kondisyon ve ağırlık çalışırken, 1900 metre yükseklikteki Tam Olimpik Yüzme Havuzu'nda da yüzme antrenmanlarını gerçekleştiriyor. 

 

"ERZURUM'DA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ"

Alman Milli Takımı Antrenörü Christian Hirschmann, kamp yaptıkları Sway Otel ile Palandöken Kayak Merkezi'nin atmosferinin harika olduğunu, düşündüklerinden daha da iyi bir ortamla karşılaştıklarını belirterek, "Herşey çok güzel. Şu an biri Rus olmak üzere 15 yüzücü kamp yapıyor. 22 Mayıs'a kadar yüksek irtifa kamp çalışmalarımızı Erzurum'daki bu havuzda gerçekleştireceğiz. Havuz çok güzel ve hijyenik. Bu rakımdaki Avrupa'daki tek olimpik havuz burası. Çalışanlar da bize yakın bir ilgi gösteriyor. Erzurum'u çok sevdik, Eylül veya Ekim aylarında buraya kamp için tekrar gelmeye karar verdik" dedi.

 

OLİMPİK HAVUZ, AVRUPA'DA TEK OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP

Alman Yüzme Milli Takımı'nın yüksek irtifa çalışmaları için tercih ettiği Tam Olimpik Yüzme Havuzu, Palandöken ilçesinde bulunuyor. Havuz, 1900 metre yükselik ile Avrupa'da tek olma özelliğine sahip. Toplam 10 kulvardan oluşan ve içerisinde fitness salonu ve sporcuların ısınmalarına imkan sağlayacak koşu parkurunun da bulunduğu havuz, yerli ve yabancı birçok yüzücüye de şimdiye kadar ev sahipliği yaptı. 

  • 2 / 1 Alman yüzücüler Erzurum'da kulaç atıyor 0

  • 2 / 2 Alman yüzücüler Erzurum'da kulaç atıyor 1

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.