• ŞEpnolat üst

AK Parti oylarını o ilçede artırdı

  • Büyükşehir-1

Yapılan anketlerde AK Parti’nin oylarının en fazla merkezde Palandöken ilçesinde arttığı ortaya çıktı. 2018’de yapılan genel seçimlerde milletvekilliğinde yüzde 52,7, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 72,8 oy oranıyla dikkatleri üzerine çeken Palandöken İlçesinde, yapılan anketlerde yine AK Parti birinci parti olarak çıkıyor. 

Son anketlerde AK Parti’nin oy oranı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 75.3, milletvekili seçimlerinde ise yüzde 55,1 olarak çıkıyor. 

Palandöken ilçesinde AK Parti’ye olan teveccühün perde arkasında iki isim var. Birbirleriyle uyum içinde çalışan İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ve Belediye Başkanı Muhammet Sunar. 

Halka dokunan hizmetler yaptı. 

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar görev süresi boyunca halka dokunan hizmetler yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ Gönül Belediyeciliği “ dediği anlayışı benimseyen Sunar, masa başında oturmak yerine, sürekli vatandaşla sahada bir araya geldi. 

Çok zor çözülür denilen ikinci marketler sorununu çözdü, rezerv alanda temeller atıldı. İkinci Marketlerde önemli bir kentsel dönüşüm gerçekleştiriliyor. Nikah sarayını, Kültür Bakanlığına devretti. Karşılığında belediyeye ciddi kaynak sağladı. 

Belediyenin borçlarını  bahane etmedi. Hatta borçların büyük bir kısmını ödedi. Yeşil alanlar oluşturdu. Kent Ormanı sadece Palandöken’e değil, Erzurum’a nefes aldırdı. Halka rağmen Belediyecilik yapmadı, her hizmeti, yatırımı öncesinde vatandaşla istişare etti, onların istekleri doğrultusunda hizmetlerine yön verdi.

Mahalle konakları açtı. Belediye Başkanlarının ikamet etmesi için yapılan Başkanlık Konutu olarak bilinen lojmanda kalmadı, burayı Millet konağına çevirerek, vatandaşın hizmetine açtı. PALTİM’İ kurdu, yetiş diyen her ilçe sakinin yardımına koştu. 

Palandöken Belediyesi Süt Ürünleri tesisini hizmete açtı. Kadınların iş gücünü ekonomiye kazandırdı. Rutin hizmetleri hiç aksatmadı. Çözüm odaklı çalıştı. Bütün bu gayretler AK Parti’ye oy olarak geri dönüyor. 

Palandöken’e oyların yükselişindeki bir diğer etken de Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu. Seçim tecrübesi son derece yüksek olan ve bırakın mahalle temsilcilerini, apartmanlara bile temsilci atayan, iyi bir teşkilatçı Ömeroğlu. 

Gençliğinin verdiği dinamizmle her fırsatta ilçe sakinleriyle bir araya geliyor. Vatandaşın sorunlarının çözümü noktasında aktif rol alıyor. Palandöken ilçe sakinleri, “vatandaş için hangi sıkıntıyı ilettiysek, başkan çözümü için samimi gayret gösterdi” diyorlar. 

Bu iki ismin uyumlu çalışması, Palandöken’de AK Parti’nin oylarını artırıyor. Muhalefet partilerinin 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde en çok zorlanacağı ilçe Palandöken ilçesi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.