• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Şubat 2021 17:38

Yıllardır süren husumeti bitirdiler...

Yıllardır süren husumeti bitirdiler...
Horasan ilçesinin önde gelen ve aralarında husumet bulunan Aykanat ve Sazil aileleri barıştırıldı.

ERKHABER / ERZURUM - Horasan ilçesinin önde gelen ve aralarında husumet bulunan Aykanat ve Sazil aileleri barıştırıldı. Ervurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün katılımıyla, bu gün bir tören düzenlendi...

KARIŞIK

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, " uzun yıllar önce yaşanan üzücü bir olay sonrası iki aile arasında oluşan husumetli, Horasan ilçe başkanımızın yoğun gayretleri ile bu gün noktalamının mutluluğunu yaşıyorum. İlçe Başkanımızın çalışmaları sonrasında, araya giren Valimiz, Büyükşehir Belediye başkanımız, hep birlikte bu husumeti ortadan kaldırmanın heyacanını yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra iki aile arasında daha iyi dostluklar kurulacaktır. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin." dedi. 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de, törende yaptığı konuşmada; " Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Geçmişte yaşananları unutup geleceğe bakmak durumundayız. Peygamber efendimiz, ' Kin gütmeyin, birbirinize haset etmeyin, küsüp sırt çevirmeyin. Ey Allah'ın kulları, kardeş olun! Bir müslümanın din kardeşiyle üç günden fazla dargın durması helâl değildir. Birbiriyle küsenler içinde en hayırlı olan ilk defa selâm verip barışandır' diyor. Bu gün böylesi bir hayırlı işe vesile olduğumuz için mutuluz”dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.