• ŞEpnolat üst

YETMEDİ Mİ AĞABEYİ?

  • Büyükşehir-1

Yıl 1992, Lütfü Yücelik, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçildi… O tarihten bu güne Yücelik sadece, bir dönem ara verdi. 2004 yılında seçimde yine aday oldu, seçilemedi, iş adamı Muammer Cindilli çok sevdiği koltuktan kendisini bir dönem uzaklaştırdı.

Cindilli etik bir tavır sergiledi, bir dönem başkanlık yapacağım demişti, ve sonrasında aday olmadı. 2008 yılında yapılan seçimlerde Yücelik yine aday oldu ve o çok sevdiği, hiç bırakmak istemediği koltuğuna yeniden oturdu…

Yani anlayacağız Lütfü Yücelik 25 yıl Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığını yapıyor. Sigorta yatırılsaydı Başkanlıktan emeklilik süresini doldurmuş oluyor bu yıl itibariyle… 

Yücelik’in önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu yakın çevresine söylediği iddia ediliyor… 

Yahu yetmedi mi Lütfü Ağabeyi?! Koskoca 25 yılı devirdin. Bıkmadın mı? Ne katıyor o koltuk sana merak ediyorum? Nasıl bir katkı sağlıyor ki bir türlü kalkmak bilmiyorsun?

Türkiye’nin ilk beş yüz şirketinden birini yönetiyorsun, Maşallah oğulların bu şirketlerde dolgun ücretlerle çalışıyor. Ortakların ( Hoş çok fazla bir ortak da kalmadı da neyse, o başka bir yazı konusu ) bu duruma itiraz etmiyor. Gül gibi geçinip gidiyorsun… İşlerin o kadar büyüdü ki zaten seni odada bulmak neredeyse imkansız. Gelip gideni Meclis Başkanı Saim Özakalın karşılayıp uğurluyor. Odanın bütün yükü onun omuzlarında… Bir bakan, bir siyasi gelecek ki yüzünü görelim… 

Hem ne yaptın bu 25 yıl içerisinde, bir anlatsan da hepimiz bilsek. Sen ne kattın koltuğunda oturduğun o kuruma? 25 yılda bir ticaret odası binası başka? Ha birde her seçimde malzeme ettiğin ancak kurmayı bir türlü beceremediğin üniversite projesi vardı. Sahi ne oldu üniversite? 

Farkında mısın, seçim zamanı etrafında kemik gibi duran, sana girdiğin her seçimi kazandıran, yol arkadaşların bile seni terk etti. Başkanlık hırsın o kadar fazla ki görmüyorsun, duymuyorsun… 

Herkes sana Lütfü Ağabeyi diyor… Sen ağabeyiliğin gereğini yaptığını düşünüyor musun?

Pandemi sürecinde 69 yaşında olduğun için sokağa çıkamadın diyelim, öncesi, sen hiç esnafın tüccarın derdini dinlemeye çıktın mı? Erzurum’da onlarca esnaf iflas etti, bir çok tüccar iş yerlerini kapattı. Çıkıp tek bir açıklama yaptın mı? Senin derdine mi bu insanlar? 

Sen nasıl olsa gemini en fırtınalı dönemlerde bile kıyıya yanaştırıyorsun. Milyonlarca liralık şirketinin borçlarını yeniden yapılandırabiliyorsun.

Ya diğerleri… 

Umurunda mı ağabeyi Erzurum’daki tablo?

Erzurum’da kaç şirket kapatıldı bu kayıtlar odada var, bir gün çıkıp açıklama yaptın mı? Madem bu kadar ilgisiz kalacaksın, neden başkansın? 

Bir de çıkıp yeniden adayım mı diyorsun?

Neden adaysın ağabeyi?

Erzurum’da bu işi senden başkası yapamaz mı? Nasıl bir yerde görüyorsun kendini, bir izah etsen de bizde anlasak? Daha ne zamana kadar başkan olmayı arzuluyorsun?

Ne zaman vazgeçeceksin?

Sen yeni dönem için gruplarda aday bulabileceğini mi zannediyorsun?

Yordun insanları farkında değil misin?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.