• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 23 Şubat 2024 16:00

Yeniden Refah Partisi'nin görevden el çektirilen İl Başkanı Adnan Bozan, suskunluğunu bozdu

Yeniden Refah Partisi'nin görevden el çektirilen İl Başkanı Adnan Bozan, suskunluğunu bozdu
Yeniden Refah Partisi Büyükşehir adayı Sadık Çat'ın evraklarını il seçim kuruluna geç gönderdiği iddiasıyla görevden alındığı konuşulan, İl Başkanı Adnan Bozan, ilk kez konuştu.

ERKHABER / ERZURUM - İl Seçim Kuruluna kesin listelerin teslim saatini kaçırarak Büyükşehir adaylığını riske sokan Yeniden Refah Partisi'nde olayın yankıları sürüyor. Saat: 15.00'da Genel Başkan Fatih Erbakan, Erzurum Büyükşehir Adayının Sadık Çat olduğunu paylaştığı bir video ile duyurdu. Ancak Çat'ın evrakları saat:17.00'da İl seçim kuruluna yetiştirilemedi. Ardından parti genel merkezi Adnan Bozan'ın il başkanlığı görevinden el çektirildiğini duyurdu. 

KARIŞIK

 

 

 

Bazı gazetelerde ve internet sitelerinde çıkan, İl Başkanı Adnan Bozan evrakları maksatlı bir biçimde geciktirdi, Evrakları saklayıp, telefonlarını kapattı şeklinde çıkan haberler üzerine, İl Başkanı Adnan Bozan suskunluğunu bozdu. Bu gün bir açıklama yapan Bozan, asıl kumpasın kendisine kurulduğunu iddia etti. 

 

 

Bozan, partiye Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sadık Çat'ın bir müracaatı olmadığına dikkat çekerek, "dolayısıyla bize verilmiş bir dosyası yoktu." dedi. 20 Şubat günü saat 13.30'da Genel Başkanını Özel Kalem Müdürünün kendisini arayarak, adayın Sadık Çat olduğunu bildirdiklerini belirten Bozan, sonrasında saat 17.14'e kadar hiç bir şekilde aranmadığını, 17.14'te Genel Merkez Teşkilat Başkanı Nurettin gülün kendisini arayarak, edep ve nezaket dışı bir üslupla kendisini görevden aldığını söyleyip telefonu kapattığını iddia etti. 

 

 

"Kısacası bizim Sadık Çat'ın evraklarını seçim kuruluna verebilmemiz için elimizde herhangi bir evrak yoktu. Bundan dolayı biz seçim kuruluna Sadık Çat'ın evraklarını veremedik. Yani bu konuda ne benim ne de teşkilatımın her hangi bir kusuru, ihmali yoktur" diyen Bozan, " Evrakları seçim kuruluna teslim etmesi için genel merkezin Yakutiye İlçe Başkanını saat kaçta yetkilendiğini seçim kurulundan alabilirsiniz. Artık teknoloji çağında yaşıyoruz, telefonum burada, telefonumun kapalı olduğunu ya da arandığımda cevap vermediğimi bu gazeteci arkadaşlar kanıtlasınlar." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.