• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Ocak 2022 12:30

Vali Memiş açıkladı: Omicron ile vakalar 10 kat arttı

Vali Memiş açıkladı: Omicron ile vakalar 10 kat arttı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye'de vakaların yeniden tırmanışa geçmesine neden olan Omicron varyantının, son 2 gün içerisinde Erzurum'da da etkili olduğunu açıkladı

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye'de vakaların yeniden tırmanışa geçmesine neden olan Omicron varyantının, son 2 gün içerisinde Erzurum'da da etkili olduğunu açıkladı, "Son iki günde vakalar 10 kat arttı" dedi. 

KARIŞIK

10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Müceldili Konağı’nda gazetecilerle kahvaltıda biraraya gelen Vali Okay Memiş, Omicron varyantının Erzurum'da da görüldüğünü söyledi. Omicron varyantının müthiş bir bulaşıcılık özelliğine sahip olduğuna dikkat çeken ve "2 vala yardımcımda da görüldü" diyen Vali Memiş, "Son iki günde vakalarda müthiş binr artış yaşıyoruz. Rakam veremiyorum ama son iki günde vaka sayısının 10 kat arttığını söyleyebilirim. Yaptığımız değerlendirmeye göre vaka sayısının çok daha fazla artacağını düşünüyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki, bugüne kadar görmediğimiz rakamları göreceğiz. Dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum" dedi. 

Omicron varyantına karşı en büyük silahın aşı olduğuna dikkat çeken Vali Memiş, "2 doz biontech aşısının yüzde 30'luk bir koruması var. Eğer hatırlatma dozunu olmuşsanız bu oran yüzde 80'e kadar ulaşıyor. 2 doz sinovac da ise koruma sıfır. Hatırlatma dozunda koruma sağlanabiliyor. Bu nedenle hatırlatma dozunu herkesin yaptırması gerekiyor. Bu hastalığı yaşamış ve hekimlerin ifadesiyle 'potadan dönmüş' biri olarak, salgının hafife alınamayacak kadar önemli olduğunu ifade edeyim. Hafif geçirenler kendilerini şanslı hissedebilir. Ancak hayatını kaybeden on binlerce insanımızı, çok ağır atlatan yakınlarımızı hatırladığımızda ne kadar çok ciddiye almamız gerektiğini anlayabiliriz" diye konuştu. 

Vali Memiş, vakaların artmasına rağmen okulların erken kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını da ifade etti, "Şimdilik böyle bir değerlendirme yok" dedi.     

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.