• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Kasım 2023 00:40

Üçler müşterisinde verem paniği...

Üçler müşterisinde verem paniği...
Sosyal medyada açtığı canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Mustafa Atmaca'nın verem tedavisi gördüğü iddiaları Üçler Lokantası müşterisinde paniğe neden oldu

ERKHABER / ERZURUM - Sosyal medyada açtığı canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Mustafa Atmaca'nın verem tedavisi gördüğü iddiaları Üçler Lokantası müşterisinde paniğe neden oldu.

KARIŞIK

 

Geçtiğimiz cumartesi günü tutuklanan ve bugün de serbest bırakılan yağcı fenomen Mustafa Atmaca'nın verem tedavisi gördüğü iddiaları infiale neden oldu. Lokanta müşterileri olayın şokunu yaşarken, bulaşıcı bir hastalık olmasına karşın kamuya açık alanda dönercilik yapması nedeniyle halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş suç duyurusunda bulundu. 

 

CHP İl Başkanı Serhat Can Eş'in suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi;

 

Şüphelinin taşıdığı hastalık olan verem diğer adıyla tüberküloz hastalığı; bulaşıcı bir hastalık olup, kişinin öksürmesi, hapşırması ve konuşması ile havaya karışan basillerle bulaşmaktadır. Hal böyleyken, şüphelinin yukarıda bahsedilen paylaşımlarından da görüldüğü üzere maske ve benzeri hiçbir tedbir almaksızın lokantayı işletmesi ve ürünlerle bizzat temas ederek, imal etmesi kişilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır. TCK (Türk Ceza Kanunu) 185  "İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir." hükmünü havidir. Yine TCK 195 "Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." hükmünü havidir. Şüpheli, müşterilerinin sağlığını hiçe sayarak tehlikeye atmış olup, işbu suçu işlemiştir. Cezalandırılması gerekmektedir.

 

CHP'li serhat Can Eş ayrıca Atmaca'nın serbest bırakılmasına da itira etti. 

 

LOKANTA MÜŞTERİLERİ DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA HAZIRLANIYOR

 

Verem tedavisi gördüğü halde döner kesip maslara servis yapan Mustafa Atmaca Üçler Lokantası hakkında lokanta müşterilerinin de dava açmaya hazırlandığı öğrenildi. Bazı müşteriler, '' Atatürk düşmanı olduğu yetmemiş gibi, bulaşıcı bir hastalık tedavisi gördüğü halde döner kesip, masalara kendi elleriyle servis yapıyordu. Ailece gidip o lokantada yemek yiyiyorduk. Birine bu hastalık bulaşırsa bunun hesabını kim verecek. Hem Mustafa Atmaca hem de Üçler Lokantasına dava açacağız''dediler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.