• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 01 Ekim 2021 10:52

TFF, sahibiniz yok dedi, hakkımızı gasp etti!

TFF, sahibiniz yok dedi, hakkımızı gasp etti!
B.B. Erzurumspor'un, Kasımpaşa'nın ligden düşürülmesi isteğiyle TFF nezdinde başlattığı hukuk mücadelesi, hukuk faciasına dönüştü

ERKHABER / ERZURUM - Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un, Kasımpaşa'nın ligden düşürülmesi isteğiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) nezdinde başlattığı hukuk mücadelesi, hukuk faciasına dönüştü. TFF'nin talimatlarında açıkça yazan sahtecilik suçunun işlendiği, yayıncı kuruluş Beinsport'un maç yayınlarında da açıkça belgelenmesine rağmen TFF Yönetim Kurulu'nun ardından Tahkim Kurulu da, "Somut delil bulunamadı" gerekçesiyle, Mavi Beyazlı kulübün başvurusunu reddetti.  

KARIŞIK

Daha önce yapılan başvuruyu "usül"den reddeden ve Yönetim Kurulu kararını kulübe tebliğ eden Genel Sekreterliğin yazısını garip bir şekilde "kararı alan makam" olarak gören ve "Genel Sekreterlik kararları Tahkim Kurulu'na taşınamaz" kararı alan Tahkim Kurulu, Erzurumspor Kulübü'nün TFF Yönetim Kurulu'ndan aldığı, "Genel Sekreterlik bizim aldığımız kararı tebliğ etmiştir" cevabını da "görmezden" geldi, bu kez de "yargılamanın iadesi koşullarının somut olay bakımından oluşmadığı" gerekçesiyle başvuruyu reddetti. 

Dün toplanan Tahkim Kurulu, Erzurumspor'un başvurusuyla ilgili aldığı red kararını şöyle duyurdu:

Büyükşehir Belediye Erzurum Spor Kulübü'nün Tahkim Kurulu'nun 12.08.2011 tarih ve E. 2021/280 - K. 2021/283 sayılı kararına karşı yargılamanın iadesi talebi incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; usul kanunlarında sınırlı bir şekilde sayılan yargılamanın iadesi koşullarının somut olay bakımından oluşmadığı anlaşıldığından, Büyükşehir Belediye Erzurum Spor Kulübü'nün yargılamanın iadesi talebinin ve duruşma talebinin reddine, oybirliği ile...

 

İKTİDAR VEKİLLERİ SAHİP ÇIKMADI, TARAFTAR TEPKİLİ

Öte yandan TFF ile Erzurumspor arasında süregelen hukuk savaşında Erzurum'un hakkını savunmakla görevli olan özellikle iktidara mensup milletvekillerini, olaya "Fransız" kalması tepkilere neden oldu. 

AK Parti iktidarında bakanlık yapmış Recep Akdağ ve Selami Altınok'un yanısıra AK Parti Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu ile İbrahim Aydemir'in aricinde Millet İttifakı'nın ortağı MHP'nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Kamil Aydın da, bu süreçte Erzurumspor'u yalnız bıraktı. 

İktidar ve ittifak vekillerinin "yüzde 100" haklı davasında Erzurumspor'u yalnız bırakmasına tepki gösteren taraftarlar, "Herhalde TFF Başkanı Nihat Özdemir'in siyasi ilişkilerinden korkup, savunmakla görevli oldukları Erzurum'un hakkını savunmaktan çekindiler" ifadelerini kullandılar.  

 

ERZURUMSPOR PES ETMİYOR, YENİ HAMLELER YOLDA

TFF'nin ve Tahkim Kurulu'nun hukuku hiçe sayan, kendi düzenlediği kuralları "yok sayan" kararlarına, Erzurum siyasetinin sahip çıkmamasına rağmen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor yönetimi, mücadeleden vaz geçmiyor. 

Tahkim Kurulu'nun böylesi "hukuk cinayeti" işlemesini bekleyen ve bu karara hazırlıklı olan yönetim ve hukukçular, hakkını diğer zeminlerde aramak için harekete geçti. Tahkim Kurulu kararı sonrasında şimdilik "sessiz" kalan yönetimin, izlenecek yeni yol haritasını kısa bir süre içerisinde açıklayacağı ve kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mevlüt tercan 01 Ekim 2021 21:55

    TFF mafya vari bir çalişma yürütüyor Şiddetle kınıyorum bu nasıl adalet