• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 08 Eylül 2022 20:08

TFF'deki yerli dosyalar kapatıldı

TFF'deki yerli dosyalar kapatıldı
Erzurumspor FK, TFF'de bulunan 4 milyon TL tutarındaki borcunu bugün ödedi.

 

KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM - Yabancı futbolcu ve kulüplere olan transfer engeli borçlarını uzlaşma sağlanamadığı için ödeyemeyen ve transferi açamayan Erzurumspor FK, TFF'de bulunan 4 milyon TL tutarındaki borcunu bugün ödedi. TFF nezdindeki tüm borçların ödenmesiyle geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Alican Özfesli ile yeniden kiralık olarak sözleşme imzalandı ve lisansı çıkarıldı. 

Erzurumspor FK'dan alacakları nedeniyle TFF nezdinde transfere engel dosyaları bulunan teknik direktörler Yılmaz Vural, Erkan Sözeri, Yücel İldiz ile birlikte futbolcular Hasan Hatipoğlu, Gökhan Alsan, Cenk Ahmet Alkılıç, Kayacan Erdoğan, Rahman Buğra Çağıran'ın yaklaşık 5 milyon TL tutarındaki alacakları bugün itibariyle ödendi. 

Transfer engel borcun ödenmesiyle birlikte geçtiğimiz sezon Erzurumspor FK'da kiralık olarak forma giyen ve bu sezon başından bu yana takımla birlikte antrenmanlara çıkan Alican Özfesli ile yeniden kiralık olarak sözleşme imzalandı ve TFF'den lisansı çıkarıldı. TFF'de halen Mücahit Albayrak, Oltan Karakullukçu ve Aykut Demir'in de alacak dosyaları Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda karara bağlanmayı bekliyor. 

 

BERGDİCH İLE DE ANLAŞMA SAĞLANDI

Öte yandan Erzurumspor FK'dan 130 bin Euro (yaklaşık 2 milyon TL) tutarında alacağı bulunan ve FİFA'daki transfere engel dosyası bulunan sol bek oyuncusu Bergidich ile de anlaşma sağlandı. Erzurumspor FK ile yeniden 1 yıllık sözleşme imzalayan Bergdich bu alacağından vazgeçti ve Mavi Beyazlı kulüple yeni şartlarda anlaştı. 

Son gün operasyonuyla Erzurumspor FK belki transfer tahtası açamadı ama transfere engel borcunu yaklaşık 58 milyon TL'ye düşürdü.

 

OMOLO, PETRUS VE FARNOLLE İLE ANLAŞMA YAKIN

Diğer yandan Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal, alacaklarından indirim yapma tekliflerine olumlu cevap veren Omolo, Petrus ve Farnolle ile birkaç gün içerisinde resmi protokol imzalayacaklarını açıkladı. 3 oyuncunun toplamda 400 bin Euro civarında alacağı olduğunu ve 250 bin Euro'ya anlaşma sağladıklarını belirten Başkan Dal, "3 oyuncumuza da samimiyetleri ve kulübümüze katkıları için teşekkür ediyoruz. Birkaç gün içerisinde resmi protokolümüzü imzalayacağız. Bu oyuncularla da anlaşınca transfere engel borcumuz 55 milyon TL'ye gerileyecek. Biz bu süreçte bizimle anlaşmak isteyen her oyuncumuzla anlaşma zemini aramaya devam edeceğiz. Ocak ayına kadar tahtayı açma çalışmalarımız sürecek" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cafer karasu 09 Eylül 2022 13:35

    Ahmet DAL ve yönetimine teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun

  • Dadaş 09 Eylül 2022 08:33

    Alacaklar ödenmiş falan bunlar hikaye çok güzel bir Arap atasözü var Bade el harabul Basra Türkçesi Basra harap olduktan sonra şimdi siz bu alacakları ödediniz ama tahta açılmadı ne işe yarar sizin borç ödemeniz tahta açılmadı diye belki de takım küme düşecek.