• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Temmuz 2016 14:09

Sultan Sekisi toplantısında gündem “Sağlık Turizmi” oldu

Sultan Sekisi toplantısında gündem “Sağlık Turizmi” oldu
Geleneksel Sultan Sekisi toplantılarının 23.’ncüsü bu sene Sağlık Turizmi” temasıyla gerçekleştirildi.

ERKHABER / GÜNCEL - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) işbirliği ile düzenlenen “Sağlık Turizmi” konulu panelde bölgenin sağlık turizmi potansiyeli ve sağlık turizminin önemi anlatıldı. Sağlık turizmi konusunda yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapıldı.
Sağlık Turizmi konulu panele, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum Vali Vekili Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet N.Helvacı, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, KUDAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, STK temsilcileri ve çok sayıda davetliler katıldı.
Panel öncesi açılış konuşmasını yapan ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Erzurum’un kış turizmi hem de yaz önemli avantajları olan iller arasında bulunduğunu belirterek, “Buralarda cazibe merkezler açılmalı, halk bilinçlendirmeli ve sağlık konusunda gereken atılımların yapılması gerekli. Sağlık turizmi Erzurum'da önemli bir alternatif olabilir” dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir ve MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Sultansekisi toplantısının Erzurum’un sağlık turizmindeki avantajlarının belirlenmesi konusunda önemli çalışma olacağını belirttiler.
Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Durkaya Ören’in yaptığı panelde konuşmacılar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Atatürk Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Koşan, İhracatı Geliştirme Merkezinden Uzman Murat Işık, alternatif turizm çeşidi olarak sağlık turizmi, bu konuda mevcut hizmetler ve yapılması gereken çalışmalar hakkında durum analizi yaptılar.

KARIŞIK