• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 18 Ocak 2022 14:03

Siyasette GÖĞEBAKAN mutabakatı!

Siyasette GÖĞEBAKAN mutabakatı!
Erzurum siyaseti, uzun yıllar sonra ilk kez bir konuda "hem fikir" olmayı başardı. Hafta sonunda Barolar Birliği'nde yapılan seçimle Anayasa Mahkemesi adayı olarak TBMM'ye ismi gönderilen 3 isimden biri olan Talat Göğebakan, siyaseti birleştirdi.

ERKHABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Barosu Başkanı Avukat Talat Göğebakan’ın, Barolar Birliği’nin yaptığı seçimlerde ilk üçe girerek Anayasa Mahkemesi üyeliği için TBMM’ye isminin gönderilmesinin, Erzurum adına önemli olduğunu belirterek, “Talat Göğebakan, Erzurum’un yetiştiği önemli isimlerden biridir. Kendisinin Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçimle aday olması bile ciddi bir başarıdır. Şehir olarak, Sivil Toplum Örgütleri olarak kendisini desteklemeliyiz. Bu seçim partiler üstü bir seçimdir. Ben şahsen  Talat Göğebakan’ın tarafsızlığı ve objektifliğine kefilim” dedi.   

KARIŞIK

MHP İl Başkanı Naim Karataş da yaptığı açıklamada, “Bir hemşerimizin, ülküdaşımızın, Anayasa Mahkemesi Üyeliği için Barolar Birliği oylamasında ilk üçe girmesi bizleri onurlandırmıştır. MHP Erzurum İl Teşkilatı olarak, kendisini tebrik ediyoruz. Mecliste yapılacak oylamada da kendisinin seçilmesi için emek vereceğimizin bilinmesini isterim.” dedi. 

 

CHP İl Başkanı Suat Dülger ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Erzurum’un tarafsız, Objektif isimlerinden biri olan Baro Başkanı Talat Göğebakan’ın, aday olmaması yönündü Cumhur İttifakından baskı gördüğü kulağımıza geldi. Buna rağmen, kendisini aday olup göstermiş olduğu başarıdan ötürü kutluyorum. CHP Erzurum İl Örgütü olarak mecliste yapılacak oylamada seçilmesi için elimden gelen gayreti göstereceğim.” dedi. 

 

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar da, “Erzurum için kıymetli isimlerden biri olan Talat Göğebakan’ı bu başarısı için tebrik ediyoruz. Mecliste yapılacak oylamada, kendisinin Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesi için tüm gayretimizi göstereceğimize kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi. 

 

DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl ise, “Sonuna kadar milletvekillerimizin,  Erzurum Siyasi Parti temsilcilerin,  Sivil Toplum Kuruluşlarının top yükün ağırlığını koyup, Baro Başkanımız  Talat Göğebakan’ın  Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesini sağlamalıyız. Seçilmesi halinde Erzurum’un siyasetteki ağırlığını ve lobi gücünü ortaya koymuş olacağız. Bu anlamda siyaset üstü düşünmeliyiz.” dedi. 

 

 

 

Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Avukat Mustafa Zinnur Kara’da Göğebakan için destek açıklaması yaptı. Kara, “ Meslektaşımın Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilmesi, Erzurum adına önemlidir. Siyaseten Erzurum şehrinin ağırlığını gücünü ortaya koyacaktır. Bu minvalde parti ayrımı yapmaksınız, bütün milletvekillerin kendisine destek vermesini bekliyoruz.” dedi.  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.