• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 06 Şubat 2020 13:42

Şişli'ye bir tepki de Lokmacı'dan

Şişli'ye bir tepki de Lokmacı'dan

ERKHABER / ERZURUM - İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin, İSMEK bölge sorumlusu bazı kadın görevlilerine hakaret ettiği iddialarıyla ilgili Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı da bir açıklama yaptı. Lokmacı, "Gündeme gelen bu haberler bütün toplumu olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür" dedi. 

KARIŞIK

"Hangi görüşten olursa olsun kurumlarımızın uymak zorunda olduğu eşitlik ilkesi bugün insanlık tarafından kabul edilen en önemli kıstastır" diyen Lokmacı, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kaldı ki dünyanın ilk rütbeli bayan askeri olan Kara Fatma’yı bağrından çıkaran bir milletin kadınlarının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bu türden bir muameleye maruz kalması da Necip milletimizin hatırasına da büyük bir saygısızlıktır.

 “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyerek, Türk kadınına dünyaya örnek olacak bir değer veren Mustafa Kemal’in yolunda gittiğini iddia eden bir partinin yönettiği belediyede bu olayın gerçekleşmesi ise vahim bir hadisedir.

Bilinmelidir ki, Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. ... Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar” Bu kuralın Kanunun çok ötesinde bir insanlık görevi olduğunun toplumumuzun bütün fertleri tarafından bilinmesi lazımdır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bu hadisenin peşine tarafsızca düşmesi ve sorumlulara gerekli cezayı vermesi en büyük beklentimizdir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.