• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 06 Mayıs 2016 12:00

Sinemalarda bu hafta...

Sinemalarda bu hafta...
Sinemalarda bu hafta vizyona giren filmler birbirinden iddialı ve çarpıcı sahneleriyle sizleri bekliyor.

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta bu hafta 6'sı yerli 10 film vizyonda. 

KARIŞIK

Sinemalarda bu hafta Ankara Yazı: Veda Mektubu, Adım Adım, Yarım, İfrit'in Diyeti: Cinnia, Başgan, 5 Dakkada Değişir Bütün İşler, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Çöl Kraliçesi, İşkence Odası ve Sonsuzluk Teorisi filmleri filmleri yer alacak. İşte yeni filmler...

 

 

 

 

1. Adım Adım

 


Yapımı : 2016 - Türkiye
Tür : Dram
Yönetmen : Sinan Uzun
Oyuncular : Asuman Dabak ,  Haldun Dormen ,  Yüksel Ünal ,  Gazi Şeker ,  Süreyya Kilimci
Senaryo : Sinan Uzun ,  Pelin Uzun
Yapımcı : Pelin Uzun

 

Film özeti
Eski bir balet olan Şevket (Haldun Dormen) ve eşi Zuhal (Süreyya Kilimci), görme engelli torunları Ayşen ile yaşamaya başlayınca hayatları değişir, Ayşen'deki müzik yeteneğini farkeden çift, onu konservatuara hazırlamak için ellerinden geleni yapmaya başlar. Ancak bu umut dolu macerada çok başka hayatlarla, çok farklı zorluklarla yüzleşen insanlarla karşılaşacaklardır. Kariyerinin en verimli döneminde tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Gökhan, engeliyle bir türlü barışamayan Can ve diğerleri ile birlikte toplumsal önyargılara karşı zorlu bir mücadele başlayacaktır Şevket için.


2. Yarım

 


Yapımı : 2014 - Türkiye
Tür : Dram
Süre: 98 Dak.
Yönetmen : Çağıl Nurhak Aydoğdu Kılıç
Oyuncular : Gözde Okur ,  Ahmet Kaynak ,  Serhat Yiğit ,  Hülya Böcekli ,  Mehmet ünal
Senaryo : Özge Aras ,  Çağıl Nurhak Aydoğdu Kılıç
Yapımcı : Çağıl Nurhak Aydoğdu Kılıç

 

Film özeti
Fidan 15 yaşında çobanlık yapan bir köy kızıdır. Babası ve iki kardeşiyle birlikte Doğu’da bir dağ köyünde yoksulluk içinde yaşarlar. Babası, kızını tanımadıkları bir aileye gelin olarak verir. Karşılığında bir para alarak… Kızının daha kötü bir hayatı olamaz diye düşünerek… Fidan’ı almaya gelen aile, ülkenin bir diğer ucunda, Ege’de yaşamaktadır ve geldiklerinde damat yanlarında değildir. Fidan hayatında ilk kez uzun bir yolculuğa çıkar. O yolculuğun sonunda kocası olacak adamla tanışır. Salih, zeka geriliği olan bir çocuktur. Fiziken 35 yaşında olsa da, gerçek yaşı Fidan’dan da küçüktür..


3. İfrit'in Diyeti: Cinnia

 


Yapımı : 2016 - Türkiye
Tür : Gerilim ,  Korku
Yönetmen : Şahin Yiğit,  Özgür Özberk
Oyuncular : Özgür Özberk ,  Gülşah Çomoğlu ,  Serap Önder ,  Kirkor Dinçkayıkçı ,  Fatma Öney
Senaryo : İbrahim Hakkı Öztürk

 

Film özeti
Murat ve Yusuf aynı evi paylaşan kader birliği etmiş iki iyi dosttur .. Elif ise Murat’ ın biricik sevgilisidir.. Bu üç genç Cin temalı korku filmi yapmaya karar verirler .. Kendilerine sağlam bir hikaye bulmak için de o civarda yaşayan bir Mühr-ü Vekilden yardım almak isterler ve aradıkları korku hikayesinin asıl oyuncuları olacaklarını bilmeden kendi hikayelerinin dehşetini yaşarlar.


4. Başgan

 


Yapımı : 2016 - Türkiye
Tür : Belgesel
Süre: 74 Dak.
Yönetmen : Orhan Eskiköy
Senaryo : Orhan Eskiköy
Yapımcı : Orhan Eskiköy

 

Film özeti
“Arif Salih Kırdağ (63) milliyetçi bir siyasetçidir. Daha önce belediye başkanlığı, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı olmak üzere 12 kez seçimlere girmesine rağmen, hiçbirinde başarılı olamamıştır.  Cumhurbaşkanı’nın belirleneceği 13. seçimde başarılı olacağına yürekten inanmaktadır. En güçlü gerekçesi ise Facebook ve Twitter üzerinden yürüttüğü kampanyasında, kendisine olan ilgidir. İnternete yüklediği videolar kısa sürede binlerce kişi tarafından izlenmektedir. Özellikle gençlerin desteğini aldığından emindir. Arif Bey kendisine yönelen ilgiyi oy patlaması olarak yorumlamakta ve seçim kampanyası için köy köy adayı dolaşmaktadır. Bu kez başarılı olamazsa siyasetten çekileceğini açıklar…


Arif Bey gittiği her Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünden bıkmış insanlara kendi projelerini anlatır. Eşi Hülya Hanım onun tek destekçisidir. Afişlerin asılmasından, megafonun taşınmasına kadar bütün işleri yapar. Birbirlerinden başka kimseleri yoktur…”


5. 5 Dakkada Değişir Bütün İşler

 


Yapımı : 2016 - Türkiye
Tür : Komedi
Yönetmen : Orçun Benli
Oyuncular : Emre Altuğ ,  Bülent Şakrak ,  Ali Düşenkalkar ,  Ecem Özkaya ,  Neslihan Acar
Senaryo : Orçun Benli ,  Alptekin Öztürk ,  Şükrü Özpınar
Yapımcı : Ayfer Özgürel

 

Film özeti
Aynı mahalleden yakın arkadaşlar olan Sedat, Harun ve Cihan, Sedat'ın bahiste kazandığı parayı harcamak için pavyona giderler. Böylece Harun ve Cihan hayatlarında ilk kez pavyon görmüş olacaklardır. Ancak içeride zil zurna sarhoş olan, yüksek gelen hesabı ödeyemeyen kafadarların başına o gece hiç tahmin edemeyecekleri başk olaylar da gelecektir.


6. Ankara Yazı Veda Mektubu

 


Yapımı : 2016 - Türkiye
Tür : Dram
Yönetmen : Kemal Uzun
Oyuncular : Gürkan Uygun ,  İpek Tuzcuoğlu ,  Münir Can Cindoruk ,  Burçin Abdullah ,  Gizem Denizci

 

Film özeti
12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatından esinlenerek çekilen filmde, 1978'de gerçekleştirilen Balgat Katliamı'nın sorumlusu olarak tutuklanan Mustafa Pehlivanoğlu'nun işlemediği bir suçu işkenceler sonucu itiraf etmeye zorlanması, hakkında verilen idam kararının ardından ise ailesinin onu cezaevinden kaçırmak için yaptığı planlar ve dönemin koşulları izleyicilere aktarılıyor.


7. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı 

 


Yapımı : 2016 - ABD
Tür : Bilim Kurgu ,  Aksiyon ,  Fantastik ,  Gerilim
Süre: 147 Dak.
Yönetmen : Anthony Russo,  Joe Russo
Oyuncular : Robert Downey Jr. ,  Scarlett Johansson ,  Chris Evans ,  Gwyneth Paltrow ,  Jeremy Renner
Senaryo : Jack Kirby ,  Stephen McFeely ,  Christopher Markus
Yapımcı : Stan Lee ,  Kevin Feige

 

Film özeti
Ultron Çağı filminden sonra Yenilmezler ekibinin giriştiği bir başka macera, oldukça büyük çaplı maddi ve manevi hasarlara neden olmuştur. Bu durum, Amerikan Hükumeti'nin yenilmezlere karşı giderek daha hoşgörüsüz bir tavır takınmalarına yol açar. Sonunda kahramanların sadece ihtiyaç duyulduğu zaman ortaya çıkacakları bir sistem kabul edilir. Ancak Kaptan Amerika (Chris Evans), yakın arkadaşı Bucky'i (Sebastian Stan) kurtarmak için girişimde bulununca Yenilmezler arasında sürtüşme çıkar. Kahramanlar, Kaptan Amerika'nın önderliğindeki bağımsız hareket etme yanlıları ve Iron Man'in (Robert Downey Jr.) başını çektiği hükumet yanlıları olarak ikiye bölünürler ve bir iç savaş patlak verir. Bu esnada yepyeni bir düşman daha ortaya çıkacaktır.


8. Çöl Kraliçesi

 


Yapımı : 2015 - ABD ,  Almanya
Tür : Biyografi ,  Dram
Süre: 128 Dak.
Yönetmen : Werner Herzog
Oyuncular : Robert Pattinson ,  Nicole Kidman ,  James Franco ,  Damian Lewis ,  Mark Lewis Jones
Senaryo : Werner Herzog
Yapımcı : Nick N. Raslan ,  Cassian Elwes

 

Film özeti
Sırayla gezgin, yazar, arkeolog, kaşif, kartograf ve yirminci yüzyılın başlarında İngiliz İmparatorluğu adına görev alan siyasi ataşe olan Gertrude Bell’in (Nicole Kidman) hikayesinin anlatıldığı filmde aslında halktan biri olan Bell, modern Irak ve Ürdün devletlerinin kurulmasına ve bu devletlerin ilk kralları olan Kral Abdullah ile Kral Faysal’ın seçilmesine yardımcı olmuş, iktidar belirlemiş bir kadındır.


9. İşkence Odas

 


Yapımı : 2015 - ABD
Tür : Aksiyon ,  Dram ,  Gerilim ,  Korku
Süre: 86 Dak.
Yönetmen : Michael Goetz,  Kevin Goetz
Oyuncular : Troian Bellisario ,  Kate Burton ,  Caitlin Carmichael ,  Toby Huss ,  Bailey Noble
Senaryo : Mark L. Smith
Yapımcı : Wyck Godfrey ,  Peter Safran

 

Film özeti
Gözlerden uzak bir depoda rehin tutulan ve türlü işkencelere maruz kalan 10 yaşındaki Lucie (Troian Bellisario), sonunda kaçmayı başarır. Olayın şokunu üzerinden bir türlü atamayan Lucie, delil bulamayan polisler tarafından bir yetimhaneye yerleştirilir. Burada Anna (Bailey Noble) adlı yaşıtı bir kızla arkadaş olur. Aradan geçen yıllara rağmen, Lucie kendisine o kabus gibi günleri yaşatanların peşini bırakmaz, ancak gerçeklere yaklaştıkça Lucie ve Anna kendilerini çok daha büyük bir çıkmazın içinde bulacaklardır.


10. Sonsuzluk Teorisi

 


Yapımı : 2015 - İngiltere
Tür : Biyografi ,  Dram
Süre: 108 Dak.
Yönetmen : Matt Brown
Oyuncular : Dev Patel ,  Jeremy Irons ,  Devika Bhise ,  Stephen Fry ,  Toby Jones
Senaryo : Matt Brown
Yapımcı : Joe Thomas ,  Edward R. Pressman

 

Film özeti
Madras'da fakir bir ailenin çocuğu olarak doğup büyümüş, iyi bir eğitim almamış Srinivasa Ramanujan (Dev Patel), matematiğe büyük bir ilgi duymaktadır ve çalışmalarını İngiltere'ye, Cambridge Üniversitesi'ne gönderir. Bu çalışmalardan çok etkilenen G.H. Hardy (Jeremy Irons) genç dahiyi üniversiteye davet eder. Tüm hayatını geçirdiği ülkeyi ve sevdiği kadını geride bırakarak İngiltere'ye gelen Ramanujan, hem hiç alışık olmadığı akademik dünyaya alışmaya, hem de 1. Dünya Savaşı'nı tüm ağırlığıyla hisseden ülkede yabancı düşmanlığıyla mücadele etmeye çalışacaktır.