• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 27 Mayıs 2016 08:38

Sinemalarda bu hafta...

Sinemalarda bu hafta...
Bu hafta 5'i yerli 10 film vizyona girdi. Jodie Foster'ın yönettiği ve başrollerini George Clooney, Julia Roberts, Jack O'Connell, Dominic West, Caitriona Balfe ile Giancarlo Esposito'nun paylaştığı "Para Tuzağı" bu haftanın favori filmi.

ERKHABER / KÜLTÜR SANAT - Bu hafta 5'i yerli 10 film vizyona girdi. Jodie Foster'ın yönettiği ve başrollerini George Clooney, Julia Roberts, Jack O'Connell, Dominic West, Caitriona Balfe ile Giancarlo Esposito'nun paylaştığı "Para Tuzağı" bu haftanın favori filmi.

KARIŞIK

 

 

Mayıs'ın son haftası yapımcılar hiçbir seyirciyi üzmüyor, çünkü her telden, her dilden film var, komedisi, dramı, cinlisi, cinsizi, aksiyonsa dibine kadar.

Haftaya baktığımızda Türk yapımlarının çokluğu dikkat çekiyor.. amma ne yazık ki bu çoklukla birlikte "kalitesizlik, seviyesizlik, kolaycılık, kısadan seyirci avlama" türünden yapımların bir hayli fazla olduğu da gözlerden kaçmıyor. Neyse, kaliteli, seviyeli, düzgün Türk filmleri çekileceğine dair umutlarımızı yitirmeksizin, dilerseniz haftaya bir göz atalım.

 

1. Para Tuzağı

 


Yapımı : 2016 - ABD
Tür : Dram ,  Gerilim
Süre: 95 Dak.
Yönetmen : Jodie Foster
Oyuncular : Julia Roberts ,  George Clooney ,  Giancarlo Esposito ,  Jack O'Connell ,  Dominic West
Senaryo : Jim Kouf ,  Alan DiFiore ,  Jamie Linden
Yapımcı : George Clooney ,  Grant Heslov

 


Film özeti
Televizyondan borsa tüyoları veren bir Wall Street simsarı, aynı zamanda bir televizyon yıldızı olan Lee Gates (George Clooney), bir program esnasında sahip olduğu her şeyi Gates'in tavsiyeleri yüzünden kaybeden Kyle Budwell (Jack O'Connell) tarafından rehin alınır. Bu inanılmaz olay, canlı yayınla milyonlarca insan tarafından izlenirken Gates ve programın yapımcısı Patty Fenn (Julia Roberts) zamana karşı bir ölüm kalım pazarlığına girişeceklerdir.


2. Rüzgarın Oğlu

 


Yapımı : 2016 - Fransa ,  Almanya ,  Kanada
Tür : Biyografi ,  Dram ,  Spor
Süre: 134 Dak.
Yönetmen : Stephen Hopkins
Oyuncular : Stephan James ,  Jason Sudeikis ,  Jeremy Irons ,  William Hurt ,  Carice van Houten
Senaryo : Joe Shrapnel ,  Anna Waterhouse
Yapımcı : Stephen Hopkins ,  Louis-philippe Rochon

 


Film özeti
Jesse Owens (Stephan James) ailesinde üniversiteye gitme şansı bulan ilk kişi olmuştur. Ohio State Üniversitesi'nde atletizm antrenörü Larry Snyder'ı (Jason Sudeikis) hızıyla kısa sürede etkilemeyi başaran Owens, ABD'nin de boykottan vazgeçmesiyle 1936'da Berlin'de yapılacak Olimpiyatlar'a katılma şansını bulur. Ancak Adolf Hitler önderliğindeki Almanya, hem bütün branşları domine etmeyi, hem de Ari ırkın üstünlüğünü tüm dünyaya göstermeyi planlamaktadır.


3. Kronik

 


Yapımı : 2015 - ABD
Tür : Dram
Süre: 93 Dak.
Yönetmen : Michel Franco
Oyuncular : Tim Roth ,  Tate Ellington ,  Bitsie Tulloch ,  Claire Van Der Boom ,  Michael Cristofer
Senaryo : Michel Franco

 


Film özeti
Hemşire olarak çalışan David (Tim Roth), yalnızca kurtulma umudu olmayan (terminal) hastaların evlerindeki bakımıyla ilgilenmektedir. İşini tutkuyla ve büyük bir titizlikle yapan David, hastalarla yakın bağlar kurmaktadır. Ancak işindeki özen ve başarıyı özel hayatına hiç yansıtamamaktadır. İşte bu nedenle David, özellikle 3 hastasının bakımını üstlenmenin de ötesinde, onları ailesinin bir parçası gibi görmeye başlayacaktır.

 

4. Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden

 


Yapımı : 2016 - ABD
Tür : Aile ,  Aksiyon ,  Fantastik ,  Macera
Süre: 108 Dak.
Yönetmen : James Bobin
Oyuncular : Mia Wasikowska ,  Johnny Depp ,  Helena Bonham Carter ,  Anne Hathaway ,  Sacha Baron Cohen
Seslendirenler : Alan Rickman ,  Michael Sheen ,  Timothy Spall ,  Toby Jones ,  Stephen Fry
Senaryo : Linda Woolverton
Yapımcı : Tim Burton ,  Joe Roth

 


Film özeti
Alice Kingsleigh (Mia Wasikowska) babasının peşinden 3 yıl denizlerde seyahat ettikten sonra Londra'ya dönmek üzere yola koyulur. Hayatının geri kalanında ne yapacağı konusunda bir fikri yoktur. Bu esnada bulduğu bir sihirli ayna marifeyitle yeniden Harikalar Diyarı'na döner. Alice eski arkadaşlarıyla yeniden buluşur, ancak Çılgın Şapkacı'da (Johnny Depp) bir tuhaflık vardır. Her zamankinden daha asabi bir haldedir. Arkadaşını tekrar eski haline getirebilmek için geçmişe giden Alice, zamana karşı büyük bir mücadele verecektir.


5. Kahraman Koala

 


Yapımı : 2015 - Avustralya
Tür : Animasyon
Süre: 93 Dak.
Yönetmen : Deane Taylor,  Alexs Stadermann
Oyuncular :  -
Seslendirenler : Yekta Kopan ,  Ziya Kürküt ,  Elif Acehan ,  Toni Collette ,  Rufus Sewell
Senaryo : Fin Edquist
Yapımcı : Jim Ballantine ,  Hans Bourlon

 


Film özeti
Green Patch adında küçük bir kasabada yaşayan koala Blinky Bill, uzun süre önce evden ayrılıp geri dönmemiş babasının hayatta olduğuna ısrarla inanmayı sürdürmektedir. Maceralardan hoşlanan bir yapısı olan Bill, bulduğu bir ipucunun ardından Avustralya'nın uçsuz bucaksız çöllerinde zorlu bir arayışa başlar. Bu yolculukta bir hayvanat bahçesi koalası olan Nutsy ve yakalı kertenkele Jacko ile arkadaş olan Bill, peşlerine takılan vahşi bir kedinin de nefesini yolculuk boyunca ensesinde hissedecektir.


6. Memleket

 


Yapımı : 2016 - Türkiye
Tür : Dram
Süre: 105 Dak.
Yönetmen : Murat Saraçoğlu
Oyuncular : Şerif Sezer ,  Osman Sonant ,  Mesut Akusta ,  Hikmet Karagöz ,  Melike Zeynep Atış
Senaryo : Murat Saraçoğlu

 


Film özeti
Zaman, hayat, geçmiş ve ölüm duygusunun ruhlarını giderek daha çok kavradığı iki yaşlı insanın insanlardan uzak küçük evlerine "yabancı" bir çocuğun izinsiz girmesiyle başlayan hikayeyi anlatıyor. Ayrıca karakterlerin iç dünyalarının derinliklerindeki iyilikle, kötülükle ve vicdanlarıyla karşılaşmasını büyük sözler sarf etmeden anlatıyor, bu küçük ailenin hayatına temas eden başka insanlarla da hikayesini paylaşıyor.


7. Abbas'ın Melekleri

 


Yapımı : 2015 - Türkiye
Tür : Komedi
Yönetmen : Yusuf Atıcı
Oyuncular : Cengiz Küçükayvaz ,  Sinan Bengier ,  Sevil Uyar ,  Dost Elver ,  Kayra Şenocak

 


Film özeti
Filmde Abbas adlı pısırık bir mafya babasının en yakın adamı tarafından ihanete uğramasının ardından çocukluk arkadaşı 4 kadını kendine koruma yapmasıyla gelişen olaylar anlatılıyor.

 

8. Nasıl Yani

 


Yapımı : 2016 - Türkiye
Tür : Komedi
Yönetmen : Ayhan Özen
Oyuncular : Esin Civangil ,  Yakup Yavru ,  Ferdi Sancar ,  Burak Kut ,  Veysel Zaloğlu
Senaryo : Aykut Elmas ,  Uğur Can Akgül ,  Halil İbrahim Göker
Yapımcı : Bahar Özer

 


Film özeti
Ünlü Mona Lisa tablosu, Leonardo Da Vinci'nin Türkiye'de yaşayan torunu Seyfi Dede'ye kalmıştır. Seyfi Dede'nin 3 torunu ise bu tabloyu satarak zengin olmanın hayalini kurarlarken başlarına olmadık işler açacaklardır.


9. 1 Kezban 1 Mahmut: Adana Yollarında

 


Yapımı : 2016 - Türkiye
Tür : Komedi
Yönetmen : Cenk Çelik
Oyuncular : Sinan Bengier ,  Ercan Zincir ,  Esin Yıldız ,  Cenk Hakan Köksal ,  Necla Özay
Senaryo : Cenk Çelik
Yapımcı : Halil Kaya Özer

 


Film özeti
İstanbul'da öğrenci olan Emrah ve Mahmut'un hayatları değişmek üzeredir. Nitekim Mahmut, sevgilisi Kezban'ı, Kezban'ın abisinin ilişkilerine karşı çıkması yüzünden kaçırmaya karar vermiştir. Emrah, Mahmut, Kezban ve Emrah'ın sevgilisi Yaprak, Emrah'ın ailesinin Mersin'deki yazlığına doğru yola çıkarlar. Mersin'de ilk başlarda her şey yolundadır. Ancak bir gün kız arkadaşlarının kaçırıldığını farkeden Emrah ve Mahmut, topladıkları ipuçlarıyla kendilerini Adana'da bulur. Burada onlara katılan Serkan'ın da yardımlarıyla komik olayların bulunduğu bir maceraya atılırlar.


10. Cinni: Uyanış

 


Yapımı : 2015 - Türkiye
Tür : Gerilim ,  Korku
Yönetmen : Emre Aydın
Oyuncular : Gökçen Gökçebağ
Senaryo : Emre Aydın
Yapımcı : Emre Aydın

 

 


Film özeti
Müzisyen Emre Aydın'ın ilk sinema yönetmenliği denemesi. Film, Çatalca'da bir villada çekildi.