• ŞEpnolat üst

SEN ANCA İLAN VERDİĞİN ÜÇ BEŞ GAZETECİNİN EZBERİNİ BOZARSIN

  • Büyükşehir-1

ETB Başkanı Hakan Oral seçim yaklaştı ya, bir basın toplantısı düzenleyip açıklamalarda bulunmuş. Güya dört yılın hesabını verip, gelecek dönemde yapacaklarını anlatmış. Bazı meslektaşlarımız da haberi Hakan Oral ezber bozdu diye vermiş.

Hakan Oral evet ezber bozdu. Çünkü dört yıl boyunca toplasanız, dört kez basın toplantısı düzenlemeyen Hakan Oral, ne dördü bir kez bile basın toplantısı düzenlemeyen Oral, basının karşısına çıktı. Bu manada doğrudur, ezberleri bozdu. 

 

Sonra merak ediyorum, toplantıya katılan meslektaşlarım, katıldığı bir radyo programında Hakan Oral, yerel gazetelerin borsaya girişini yasakladığını, aboneliklerini iptal ettirdiğini övüne övüne  “Bu Hakan Oral’ın kararıdır. Kimseyi bağlamaz” dediğini hatırlatıp, madem yerel değerlere borsa sahip çıkıyor, bu kararı o zaman niye verdiniz diye sordular mı?

Oturduğu koltuktan bir türlü kalkmak bilmeyen Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, kendisine Hakan Oral “dostum” demiş diye methiyeler dizmiş. Sordun mu sayın Başkan Hakan Oral’a “yerel gazetelerin aboneliklerini niye iptal ettin?” diye. Soramazsın tabi, sende başarısız olmana rağmen oturduğun koltuğu bir türlü bırakmayan birisin, aman sana ne  gazetelerden, değil mi sayın başkan? 

 

Çok büyük karlar elde ettiğini açıkladığı Süt Zinciri Projesiyle ilgili olarak, Hakan Oral’ın ezber bozduğunu iddia eden meslektaşlarım, sordu mu acaba, “bu projeyle şehirde üretim yapan mandıracılara karşı vahşi bir rakebet oluşturdunuz. Merkez ve yakın bölgelerden süt topluyorsunuz, neden uzak ilçelerdeki sütleri toplamıyorsunuz?” diye. Ya da böbürlenerek anlattığınız Süt Zinciri Projesinin aslında yüzde 90 maliyetinin valilik tarafından karşılandığı, hatta Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Erzurum gezisinde projeyi anlatırken, Vali beyin araya girip, “bütçenin büyük kısmını biz verdik Hakan bey, biz bu kadar anlatmıyoruz diyerek” şaka yollu takıldığını sordular mı acaba? 

 

Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Erzurum’a gelişinde karşılama masrafı olarak, aynı zamanda sizin de kendi firmanızın reklam şirketi olan firma, Borsaya kaç liralık fatura kesti?” "Meclis üyelerinden bu faturaya itiraz edenler var mı?" diye soran oldu mu, sormamışlardır eminim. 

 

Erzurum’da 50 milyon lira nefes kredisi sağladıklarından dem vurmuş da bir tane meslektaşımız, “bu kredinin ne kadarını siz kendi şirketiniz için kullandınız, ne kadarını esnaf kullanabildi?”  diye sormamış mesela. 

 

Yeni dönemde yapacağı 11 projeden bahsetmiş Oral basın toplantısında. Adama sormazlar mı “Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz” deyip, “Yahu Allah aşkına, Başkanlık Koltuğunda oturduğunuz dört yıl boyunca ne yaptınız ki, bir sonraki dört yıl için bu 11 projeyi yapacağım diyorsunuz?” diye. 

 

Mesela bir meslektaşımda sormamış ki yahu “siz ve yönetiminizdeki arkadaşlar, kendi şirketlerini yönetmekte zorlanmışlar, konkordato isteyeni var, iflasın eşiğine geleni var, sizin ne başarınız var ki borsayı uçuracağım” diye iddialarda bulunuyorsunuz? 

 

Bakın Hakan bey, siz sadece üç kuruş ilan verdiğiniz (o da sadece seçim dönemlerinde) üç beş meslektaşımızın ezberini bozarsınız, başka kimsenin değil. (Yanlış anlaşılmasın bana da reklam gönderdiniz ancak ben reklamı kabul etmedim

Ha bir de bol sıfırlı faturalar kesen reklam şirketiniz size övgüler düzer.

Canınızı sıkmış olabilirim, ancak benim aboneliğimi keseceğiniz bir gazetem yok haberiniz olsun.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.