• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 13 Temmuz 2021 16:01

Şehrimiz Göç veriyor!

Şehrimiz Göç veriyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum ziyareti öncesi, Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş yazılı bir açıklama yaptı. Erzurum’un sıkıntılarını dile getiren Eş; "Bizim isteğimiz yurttaşın istekleridir." Dedi.

ERKHABER / ERZURUM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum ziyareti öncesi, Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş yazılı bir açıklama yaptı. Erzurum’un sıkıntılarını dile getiren Eş; "Bizim isteğimiz yurttaşın istekleridir." dedi.

KARIŞIK

 

Serhat Can Eş açıklamalarını şöyle sürdürdü;

 

“Ekonomik yatırımların yok denecek kadar az olması ve tarımın da bitme noktasına gelmesiyle birlikte, şehrimiz yüksek derecede göç vermeye başladı. Fabrika yok, tarım yok, esnaf bitik durumda ve tüm bunlara artan işsizlik eklenince, insanımız; sanayisi olan şehirlere göç etmek zorunda kalıyor. Cumhurbaşkanımızdan isteğimiz Erzurum'a ayrıcalıklı teşvik uygulaması. Tarihten beri bölgenin ticaret merkezi olan şehrimizi hak ettiği seviyeye tekrar getirmeliyiz. Göçün önlenmesinin en büyük çözümü ayrıcalıklı teşvik programları ile istihdam oluşturmaktır. AVM yapmayla işsizliğin önüne geçilmez. Bunu pratikte gördük ve görmeye devam ediyoruz. Yakın geçmişe kadar tüm ticaretini Erzurum'dan yapan Gaziantep, 5. Organize Sanayisini bile doldurmuş durumda. Biz ise yarım yamalak bekleyen 2. Organize Sanayi Bölgesini bile bitiremedik. Şehrimiz bunu hak etmiyor.”

Bitmeyen barajlar ve kuraklık kader değil! 

“Söylemez ve Başköy barajları bitmedi. Bunların yapım süresi uzadıkça çiftçimizin kuraklık sorunu devam edecek. Sulama sorunları çok düşük maliyetlerle çözülecek sorunlar. Yağan'da 6 bin hektar alan, 3 bin metre boru yok diye kuraklık yaşıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konulara el atmasını istiyoruz. Bu konularda siyasi görüşlerimizin önemi yok, yurttaşın menfaati için yapılacak her şeye elimizden geldiğince destek olmaya hazırız.”

Yeni bir Stadyuma ihtiyacımız var!

“Hepimizin bildiği gibi Kazım Karabekir Stadyumu çok eski. Yetkililer, yenileme ve tadilat yapmak istiyor. Ama şunu biliyoruz ki bu tadilat, sıfır stadyum kadar masraf çıkarır. İşe başlar başlamaz, neyi düzeltmeye çalışsalar yıkılıp kalacak. Şehrimizin hakkı olan; Dünyada da örneği olan, üstü açılıp kapanabilen bir stadyum. İktidar partisi yetkilileri Ankara'yı ikna ederek bu stadı şehrimize kazandırabilir. Bir başka konuda; 10 bin kişilik spor salonu sözü vermişti Cumhurbaşkanımız, kendilerine hatırlatmak isteriz.” 


Serhat Can Eş açıklamalarını şu sözlerle bitirdi;

 

Dallkavak, Kırık  bir an önce bitmeli! 

“Erzurum-Rize arasında 259 kilometre olan mesafe 195 kilometreye inecek ve 4 saatte gidilen Rize'ye 2 saat içinde ulaşım sağlanacak. Hem zaman, hem de yakıt tasarrufunun yanı sıra şehrimiz sahil ve limana sahip olmuş olacak. 2012 yılında başlayıp 2019'da teslim edilecek denmesine rağmen tüneller bitmemiş durumda. Tunel açma işlemleri de şu an durmuş durumda. Cumhurbaşkanımızın bu konuya da çözüm bulmasını istiyoruz.” dedi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.