• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 13 Mayıs 2022 13:25

Şaka gibi... SGK ve Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi...

Şaka gibi... SGK ve Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi...
Önceki dönem Yakutiye Belediyesi’nin uygulaması SGK ile Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getirdi.

 

KARIŞIK

Sinan ÖZÇAYLAK'ın ÖZEL HABERİ

 

ERKHABER / ERZURUM - Önceki dönem Yakutiye Belediyesi’nin uygulaması SGK ile Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getirdi. Cumhuriyet caddesinin göbeğinde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Cadde AVM’nin önünde bulunan Cafe’lerin yarısı, AVM’ye çıkış merdivenleri ve kaldırımın bir kısmı SGK tarafından ihaleye çıkıyor. Altında İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nin sahnesinin bulunduğu arsayı, satın alanlar nasıl bir yer yapacak, nasıl ruhsat alacak merak konusu oldu? 

 

Erzurum’da Cumhuriyet Caddesi’nin tam da göbeğinde bulunan Cadde AVM’nin bulunduğu binanın önünde yapılan cafeler yapılırken, Yakutiye Belediyesi’ne “kaçak yapılıyor” diye şikayetlerde bulunulmuş, bunun üzerine de önceki dönem Yakutiye Belediyesi yönetimi, cafeleri yıkmak yerine, kaçak olduğu iddia edilen 161 metrekare için tapu çıkarmıştı. Günü kurtarma adına yapılan bu uygulama yıllar sonra Büyükşehir Belediyesi ile SGK’yı karşı karşıya getirdi. 

 

Yakutiye Belediyesi, borçları karşılığında birçok arsayı olduğu gibi 161 metrekarelik alanı da SGK’ya devretti. SGK’da bu ayın içinde arsanın satışı için ihaleye çıktı. 161 metrekare alan, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Cadde AVM’nin önünde bulunan cafelerin yarısını, AVM’nin çıkış merdivenlerini ve kaldırımın bir kısmını kapsıyor. Üstelik arsanın altında da İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nin sahnesi bulunuyor. 

 

Anlayacağınız tam bir yılan hikayesi! 

Büyükşehir Belediyesi’nin resmi yazıyla ihalenin durdurulması için SGK’ya başvurduğu, ancak SGK’nın bu başvuruyu dikkate almadığı ve 17 mayıs tarihinde ihaleyi yapacağı öğrenildi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin SGK’ya yazdığı yazının içeriği şöyle; 

“Söz konusu taşınmaz Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığınca imar özellikleri açısından, mevcut konumu açısından, yapısal durumu açısından ve bitişiğinde bulunan diğer yapının statiği ile ilişkisi açısından değerlendirilmiş olup, satışa konu olan taşınmaz, mülkiyeti Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına ait, Erzurum İli Yakutiye ilçesi, Kuloğlu mahallesi 582 ada 3 numaralı parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan yapının ( İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi) bodrum katı altında aktif olarak kullanılan Sinema/ Tiyatro/ Kültürel aktiviteler salonu üzerine yapılıdır. 

 

Ayrıca taşınmazın tapu kaydında “D”ile gösterilen yerde  582/4 numaralı parsele ait bina, 582/3 nolu parsele 2.04 metrekare; “E” ile gösterilen yerde 582/4 numaralı parsele ait bina 582/3 nolu parsele 1.37 metrekare tecavüzlüdür. Beyan bulunmakta olup, aynı beyan 582/4 nolu parselin tapu kaydında da belirtilmiştir. Buna göre satışa konu olan taşınmazın, ihale sonrası istekli/alıcı tarafından yıkım, tadilat veya yeniden inşa gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi halinde taşınmazın zemini altında bulunan sinema ve tiyatro salonu gerek statik gerekse diğer hususlar açısından olumsuz yönde etkileneceği, ve tapu kayıtlarında yer alan beyanlar sebebi ile 3 kişi veya kişilere satılması uygun görülmemekte olup, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağından satış ihalesinin iptal edilmesi ve 2942 sayılı kamulaştırma kanununun bir idareye ait taşınmaz malın, diğer idareye devri başlığı altındaki 30. Maddesi geçen hükme istinaden devir işleminin gerçekleştirilmesine…”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.