• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Eylül 2022 10:53

Sahte çay operasyonu...

Sahte çay operasyonu...
Çaykur Erzurum Pazarlama Bölge Müdürlüğü, bölgeye bağlı illerde taklit ve tağşiş ürünleri satan firmalara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

ERKHABER / ERZURUM - Çaykur Erzurum Pazarlama Bölge Müdürlüğü, bölgeye bağlı illerde taklit ve tağşiş ürünleri satan firmalara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bölge Müdürlüğü yetkililerince Ağrı ve ilçelerinde sürdürülen çalışmalarda, Doğubeyazıt ilçesinde Çaykur marka sahte çay koli ve paketlerine rastlandı; bu gelişme üzerine emniyet güçlerinin katkılarıyla işyerine gidilerek, burada 657 paket; yaklaşık 400 kg ÇAYKUR marka sahte çay paketlerine el konularak, işyeri hakkında 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun Markaların Korunmasına yönelik ilgili maddesi gereği yasal işlem başlatılmıştır. Yakın zamanda farklı zamanlarda Ağrı ili Patnos ve Van ili Özalp ilçelerinde Çaykur marka ürün bulunduran firmalara rastlanmış, yapılan operasyonlardan sonra da bu firma ve kişilere yönelik de yasal işlem başlatıldı.

KARIŞIK

 

 

 

Çaykur Bölge Müdürlüğü yetkilileri, taklit edilmiş sahte, ucuz ve kalitesiz ürünleri piyasaya süren kişi/firmalar insanımızın sağlığı ile oynarken, marka imajını da zarar verdiğini belirterek, bunlara karşı saha denetimlerinin aralıksız devam ettirildiğini, devletin ilgili tüm kurumları ile iş birliği halinde mücadelenin sürdürüleceği ifadesinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.