• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 27 Kasım 2021 17:42

Rusya'yı süpürdük, Avrupa şampiyona olduk

Rusya'yı süpürdük, Avrupa şampiyona olduk
Norveç'te yapılan Curling B Ligi Avrupa Şampiyonası'ndan tarihi bir haber geldi.
Rusya'yı süpürdük, Avrupa şampiyona olduk

ERKHABER / ERZURUM - Norveç'te yapılan Curling B Ligi Avrupa Şampiyonası'ndan tarihi bir haber geldi. Rusya ile finalde karşılaşan Ay Yıldızlı erkek sporcularımız, rakibini 4-3 mağlup ederek, Avrupa Şampiyonu oldu. 

KARIŞIK

 

Avrupa Curling Şampiyonası B Liginde mücadele eden Türkiye Curling Erkek Milli Takımı, yarı finalde İspanya'yı mağlup ederek adını finale yazdırmış ve Avrupa’nın en iyi 10 takımı arasına girmeyi başararak önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonası A liginde oynamayı garantilemişti. Aynı zamanda Dünya Şampiyonası elemelerine katılma hakkını da elde eden Ay Yıldızlılar, bugün finalde Rusya ile karşılaştı. 

Müthiş bir çekişmeye sahne olan final maçını 4-3 kazanan milli takımımız, böylelikle altın madalyayı kazanarak, turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.  

Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, tarihi başarı nedeniyle büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek, milli takım oyuncularını kutladı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.