• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 04 Ağustos 2018 12:31

PKK'nın kilit isimleri İstanbul'da yakalandı

PKK'nın kilit isimleri İstanbul'da yakalandı
İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda örgütün İstanbul eylemlerini organize etmekle görevli Seyhan Ç. ve Diyarbakır'dan gelerek örgüte eleman kazandırmaya çalışan Ferda Y. gözaltına alındı.

ERKHABER / ERZURUM - İstanbul'da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre terör örgütünün İstanbul'daki eylemlerini organize ettiği değerlendirilen Seyhan Ç. isimli kadını takibe alan polis, operasyon için düğmeye bastı. Geçtiğimiz Salı günü düzenlenen operasyonda Seyhan Ç. ve ona yardım ve yataklık eden F.Ö ve H.B gözaltına alındı. 

KARIŞIK

Operasyonu genişleten ekipler gözaltına alınan kişilerle bağlantılı olduğu tespit edilen J.Ö. ile Diyarbakır'dan İstanbul'a gelerek örgüte eleman kazandırmaya çalışan Ferda Y. isimli kadını gözaltına aldı. Ferda Y.'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçlarından arama kaydının bulunduğu belirtildi. PKK'nın iki kadın kilit ismi Ferda Y. ve Seyhan Ç.'ye yardım ve yataklık yaptığı öğrenilen B.Ö, H.Ö ve T.Ö. de operasyonun devamında yakalandı. 

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Seyhan Ç., Ferda Y., T.Ö ve F.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 kişi serbest kaldı.