• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 04 Nisan 2016 07:42

PKK- PYD- YPG durumdan rahatsız!

PKK- PYD- YPG durumdan rahatsız!
Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Savaş Eğilmez, PKK- PYD- YPG terör örgütlerinin en büyük zararı sözde haklarını savundukları Kürtlere verdiğini belirtti.

ERKHABER / ERZURUM - Bu terör örgütlerinin son dönemde Suriye ve Irak’taki gelişmelerden yararlanarak söz konusu coğrafyanın özellikle kuzeyinde etki alanlarını genişlettiğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Bu avantajı da kulllanarak, hayata geçirmeye çalıştıkları projeyle bölgedeki Kürtleri İslamiyetten koparmaya çalışıyorlar. Çünkü bu terör örgütlerinin dine bakışı ile Kürtlerin büyük bir bölümünün mensubu olduğu İslamiyet arasında büyük bir fark var. Daha doğrusu bu örgütler örtülü bir şekilde Kürtlere ataistliği şırınga etmeye çalışırken, bölge insanı yaklaşık 1000 yıldır İslam ile yoğrulmuş durumda. İslamiyeti kendileri için büyük bir tehlike olarak gören pkk-pyd, bu insanlar arasında Zerdüştlüğün yayılması için her yolu deniyor.

KARIŞIK

Pyd terör örgütü kendisinin etkin olduğu bölgelerde, Zerdüştlerin tapınak yapmalarına olanak sağlarken, Irak’ın kuzeyinde de resmi olarak tanınmaları ve tapınak açabilmeleri için yerel yöneticilere baskı yapıyor hatta tehdit ediyorlar. Zerdüştlüğün daha iyi tanınması ve yayılması adına organizasyonlara öncülük ediyor, sosyal medya üzerinden Zerdüştlük propagandası yapıyorlar. Terör örgütü kaosdan, çatışmalardan, fakirlikten bunalmış halkın mevcut psikoloji durumunu da değerlendirerek, onları İslamiyetten uzaklaştırabilmek adına Zerdüşt misyonerlere faaliyet alanı açarak onları yönlendirip destekliyorlar. Bu misyonerlerden Dara Azra, pyd nin desteği ile çok yakında tapınaklarımızı açıp, inancımızı daha hızlı bir şekilde yayacağız diyor. Çalışmalarının odağına Daeş ile İslamiyeti birleştirme çabasını koyan Zerdüşt misyonerlerin başkanı konumunda diyebileceğimiz Lokman Kerim, bu inancın Kürtlerin gerçek dini ve kültürünü yeniden inşa edeceğini, bu canlanmanın bölgede kültür devrimini gerçekleştireceğini ve insanlara barış, sevgi ve uyum getireceğini ifade ediyor. Pkk-pyd yöneticileri kullanabidiklei argümanlar ile Zerdüşt söylemlerinin birçok inançtan çok daha barışçı ve ılımlı olduğunu belirterek, örtülü bir propaganda yapıyorlar.
Zerdüştlüğün önde gelen isimleri pkk-pyd desteği ve Daeş in faaliyelerinin İslamiyet ile ilişkilendirilmesi durumunda, inançlarının Kürtler arasında hızlı bir şekilde yayılacağına ve güçleneceğine inanıyorlar.”