• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 04 Nisan 2016 07:13

Tiyatro amacına ulaştı

Tiyatro amacına ulaştı
Erzurum skeç yarışmalarına ev sahipliği yaparken, geleceğin tiyatroları izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü.

ERKHABER / ERZURUM - Genç tiyatrocular, Erzurum’da sahne aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde ‘Hayalini Sahneye Taşı’ sloganıyla yapılan Skeç yarışmalarının Bölge Şampiyonası Erzurum’da yapıldı. Genç tiyatrocular, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde dolu salonda izleyenlere iki gün boyuncu unutulmaz anlar yaşattı. Ardahan, Bitlis, Bingöl, Muş, Hakkari, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Iğdır, Ağrı, Kars, Van ve Erzurum illerinin en iyi seçilen skecini buluşturan yarışma izleyenleri büyüledi. Geleceğin tiyatrocuları Erzurum’da bölge şampiyonluğu mücadelesi verirken, izleyenleri hem güldürdü, hem de düşündürdüler.

KARIŞIK


ERZİNCAN BÖLGE ŞAMPİYONU
Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde yapılan yarışmada Erzincan birinci oldu. Yarışmada Malatya ekibi ikincilik ödülünün sahibi olurken, Tunceli tiyatro ekibi üçüncü sırada yer aldı. Jüri heyetini İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçıları olan Pınar Aksoy, Kubilay Penpeklioğlu’nun oluşturduğu yarışmalarda gençlerin manevi yüklü skeçleri sahneye taşıması izleyenleri büyüledi.
Dereceye giren gençler ödüllerini Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü STK’lardan sorumlu daire başkanı Osman Çetiner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Gençlik Merkezleri Müdür Vekili Zülküf Yılmaz’ın elinden aldılar. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, yarışmada gerek dereceğe giren illerin gerekse, diğer kentlerin yarışmacılarının çok iyi bir performans gösterdiğine değinerek, “Büyük bir cesaret örneği göstererek, bu sahneye çıkıp, duygularını ifade eden ve skeçleri ile insanları hem güldüren, hem de düşündüren bu gençleri kutluyorum. Onların tiyatro hocalarını tebrik ediyorum” diye konuştu.