• Büyükşehir-1
EĞİTİM Haber Girişi : 27 Aralık 2019 12:52

Özel Bilkent Laboratuvar Okulları kapılarını medyaya açtı

Özel Bilkent Laboratuvar Okulları kapılarını medyaya açtı
İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Okulları yöneticileri, yaygın ve yerel basın mensuplarıyla biraraya geldi...

ERKHABER / ERZURUM - İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Okulları yöneticileri, yaygın ve yerel basın mensuplarıyla biraraya gelerek, hem bugüne kadar yaptıklarını anlattı hem de gazetecilerle istişarede bulundu. 

KARIŞIK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin ile Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç’ın da katılımıyla gerçekleşen “istişare ve tanıtım toplantısı”nda Bilkent Okulları Genel Koordinatörü James Swetz ile Lise Müdürü Akın Metli, Lise Müdür Yardımcısı, IBDP Koordinatörü Dinçer Akış, Lise Müdür Yardımcısı, IGCSE Koordinatörü Emre Başoğlu, İlkokul/Ortaokul Müdüresi Meliha Ayşen Yurdakul, İlkokul Müdür Yardımcısı Esengül Sezer Çelikdemir, Ortaokul Müdür Yardımcısı Murat Öztürk ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Aksakallı da hazır bulundu. 

 

Çok amaçlı salonunda yapılan toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin, Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Okulları’nın eğitim kalitesini bir öğrenci velisi olarak yakından bildiğini ifade ederek, “Hakikaten verilen eğitimden bir veli olarak çok çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç da, 20 Mart 1980 yılında Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından kurulan Bilkent’in Erzurum’da da eğitime katkı sağlamasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Özel okulların hem devlet okullarının üzerindeki yükü hafiflettiğini hem de istihdam noktasında katkı sunduğuna dikkat çeken Kıvanç, “Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulları’nın Erzurum’da eğitime verdiği katkı önemli boyuttadır. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Bilkent Okulları Genel Koordinatörü James Swetz da Doğu illeri projesi kapsamında ilk pilot proje olarak açılan İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Okulları'nın bölgeye hizmet vermek için kurulduğunu ve bu amaç doğrultusunda da hizmet vermeye devam ettiklerine dikkat çekti.

“Erzurum'da olağanüstü öğrenciler var ve öğrenciler olağanüstü işler çıkarıyor” diyen Swetz, "Bu yalnız işine kendisini adamış, çalışkan ve öğrencilerin daha iyi öğrenimi için gerçekten ilgileri olan öğretmenlerle sadece mümkün olabilir. Böyle öğretmen gurubuyla çalışıyoruz. Ülkenin gelişimine katkı sunmaktan dolayı da mutluyuz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Halkla İlişkiler Müdürü Emre Aksakallı ise Erzurum Özel Bilkent Labaratuvar Okulu'ndan mezun olan öğrencilerin bugün birçok önemli kurumda görev yaptığına dikkat çekti. Aksakallı, bugüne kadar eğitim hayatını Erzurum'da başlamış ve bitirmiş hiçbir büyükelçinin olmadığını belirterek, "Ancak şu anda Dışişleri Bakanlığı'nda 3 öğrencimiz görev almaya başladı. Bunlar eğitimlerini tamamladıktan sonra büyükelçi olmaya hak kazanacaklar" dedi. 

Aksakallı, okulun kuruluşu ve faaliyetleri hakkında gazetecilere kapsamlı bir sunum yaptıktan sonra, okul yöneticileri de gazetecilere kendi alanlarıyla ilgili bilgiler verdiler. 

Toplantıya katılan gazeteciler de İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Okulları ile ilgili düşüncelerini, önerilerini paylaştı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.