• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ekim 2021 11:24

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk vefat etti.

ERKHABER / ERZURUM - Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu  (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 86 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 13 Eylül’de zatürre hastalığı nedeniyle nefes darlığı şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan Oğuzhan Asiltürk bu sabah hayatını kaybetti. 

KARIŞIK

İLK AÇIKLAMA KARAMOLLAOĞLU'NDAN 
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun" ifadelerini kullandı.

 

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?


25 Mayıs 1935'te dünyaya gelen Oğuzhan Asiltürk İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde eğitim aldı. 

 

Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekiliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı. MSP Davası sebebiyle bir yıl gözaltında kaldıktan sonra yargılandı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı.

 

1987 Anayasa referandumu ile yasağının kalkmasının ardından ilk kongrede Refah Partisi'nin genel sekreterliğine seçildi.

 

Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Asiltürk, Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin Yüksek İstişare Kurulu başkanlığına seçildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.