• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Mayıs 2016 08:18

Miniklerden 112 Acil'e ziyarer

Miniklerden 112 Acil'e ziyarer
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. Sınıf öğrencileri sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında Yunus Emre İlköğretim Okulu’ndaki minik öğrencilere 112 Acil Komuta Merkezi’ni gezdirerek acil yardımlarda uygulanması

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri “Yaşamı Meşgul Etme” kampanyası kapsamında oluşturdukları ‘Wom Grubu’ koordinatörlüğünde düzenledikleri bir organizasyonla Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda okuyan minikleri 112 Acil Komuta Merkezi’ne getirerek, ambülansları tanımak ve ilk yardımda yapılması gerekenleri öğrenmeleri için ön ayak oldular.
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Komuta Merkezi’ndeki doktor ve acil yardım ekipleri, kendilerini ziyarete gelen Yunus Emre İlköğretim Okulu’ndaki minik öğrencilere komuta merkezini ve ambülansları tanıttılar. 112 Acil sağlık hizmetlerinin amacı, 112 acil sağlık hizmetine nasıl ulaşılır, ambülans ekibi nedir, trafikte ambülansların karşılaştığı sorunlar, 112 acil sağlık ekiplerini hangi durumlarda aramalıyız konularında önemli bilgilerin anlatıldığı programa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik de katıldı.
Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, komuta merkezini ziyarete gelen öğrencilere 112 Acil sağlık hizmetleri konusunda, "Tüm toplumumuzda 112 arama bilincini artırmak için özellikle bizim geleceğimizin mimarları olacak çocuklara eğitim vererek bilinçlendirmek bizim için çok önemli. Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan 'Hayat için yaşama yol ver' ve 'Hayat Kurtarmaya Sen de Yardımcı ol' kampanyaları devam ediyor. Kampanya kapsamında yavrularımıza, 112 ne iş yapar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni nasıl aramamız lazım, 112 hangi durumda aranır gibi temel bilgiler vermeye devam edeceğiz." dedi.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından acil komuta merkezine getirilen minik öğrenciler, ambülansların içine binerek meraklarını yendiler, gelen çağrıları dinlediler. Program sonunda miniklere şapka ve boyama kitabı gibi eğitici hediyeler verildi, hatıra resmi çekildi.

KARIŞIK