• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 26 Mart 2024 10:03

MHP'li adaydan Uzundere için 35 proje

MHP'li adaydan Uzundere için 35 proje
MHP Uzundere Belediye Başkan Adayı Sinan Aydın, Cumhur ittifakı olarak, Uzundere'de hayata geçirilecek 35 yeni projeyle ilçenin turizm merkezi olacağını belirtti. 

ERKHABER / ERZURUM - MHP Uzundere Belediye Başkan Adayı Sinan Aydın, Cumhur ittifakı olarak, Uzundere'de hayata geçirilecek 35 yeni projeyle ilçenin turizm merkezi olacağını belirtti. 

KARIŞIK

Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek projelerin ilçeye ekonomik anlamda ciddi katkı sağlayacağına dikkat çeken Aydın, hazırladıkları birbirinden önemli 35 projeyle Uzundere’ye çağ atlatacaklarını öne sürdü. 

 

2019 yılından bu yana İl Encümeni olarak Uzundere’ye hizmet ettiğini, 14 yıldan bu yana da ilçede ticari faaliyetlerde bulunup, siyasi çalışmalar yaptığına dikkat çeken Belediye Başkan adayı Sinan Aydın, “Uzundere’nin Cumhur İttifakı Belediye Başkan adaylığı bize nasip oldu. Biz diyorum. Çünkü ben ve ekibim Uzundere'nin daha güzel yarınlara sahip olması için adayım.

14 yıldır Uzundere'de ticari ve siyasi hayatımı aktif olarak sürdürüyorum. 2019'dan bugüne kadar İl Encümenliği görevini yürüttüm. Bu süre zarfında elimizi değil bedenimizi taşın altına koyduk. Geri durmadık. Hizmeti getirebilmek için canla başla çalıştık” dedi. 

 

“İLÇEMİZE ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK”

İl Encümenliği döneminde ilçeye çok önemli hizmetlerin getirilmesinde rol oynadığını ifade eden Aydın, -GES projesi ile Uzundere'mize sabit bir gelir kaynağı oluşturduk.

-Uzundere İlçe merkezini doğalgazına kavuştu, inşallah bu önümüzdeki dönem köylerimize de götüreceğiz.

-Tüm mahallelerimizin BSK Sıcak asfaltı yapımı tamamlandı

-85.000m2 kilit parke taşı ile hemşehrilerimizin ayağını çamurdan temizledik.

-600 nüfuslu Kirazlı-Altincanak Mahalle köprümüzü yaparak 30 yıllık hasreti sona erdirdik.

-Çiftçimize makine desteği sağladık.

 

Kısacası İl Encümenliği dönemimde gecem Uzundere, gündüzüm Uzundere, İşim Uzundere, gücüm Uzundere oldu. Bu kutlu hizmetten sonra Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı gösterildim” diye konuştu. 

 

 

“SORUNLARI BİLEN, ÇÖZÜME ODAKLANMIŞ EKİBİZ”

Ben Uzundere halkının doğduğum andan itibaren içindeyim. Köyümde hayvanımı da besledim, seradan domatesimi de topladım. Ayağı çamura değmeyenler bilmez Uzundere insanının derdini. Bizler bu dertlerin içinden gelmiş, sorunları bilen ve çözüme odaklanmış bir ekibiz. Biz Uzundere'nin derdini kitaplardan okumadık, birilerinden duymadık, yaşayarak tatbik ettik ve bugün 35 adet projemizle çözümlerimiz hazırdır” diyen MHP Uzundere Belediye Başkan adayı Aydın, seçilmesi halinde Uzundere’ye yapmayı düşündüğü projeleri şöyle sıraladı: 

 

35 YENİ PROJEDEN BAŞLIKLAR

 

Toki Konutları 

TOKİ ile gerçekleştireceğimiz anlaşmalar çerçevesinde ilçemizde vatandaşlarımızın uygun fiyat ve koşullarda ev sahibi olmasını sağlayacağız.

 

Tarıma Destek

Ekonominin en önemli halkası olan tarımsal üretimin yanında olarak fide, fidan dağıtımı, mazot ve traktör desteğiyle tarımsal faaliyetleri sürdürülebilir olmasını sağlayacağız.

 

Bodur Meyveciliğe Geliş

 

İlçemizde ve mahalleler izde gerçekleştirilen meyve üretimlerini ilave olarak belediyemiz tarafından Bodrum meyvecilik‘e geçiş yapılarak katma değeri yüksek üretim gerçekleştireceğiz bu sayede ilçemizin ekonomisinin canlandıracağız.

 

Gezici Başkanlık Ofisi

 

Makamında oturan değil, halkının ayağına giden belediye olacağız. Gezici başkanlık ofisi uygulamamız ile başkanlık makamını her hafta bir mahallemize taşıyacağız. Vatandaşımızla seçimden seçime değil, sürekli birlikte olacağız.

 

Acil Durum Deposu ve Afet Koordinasyon Merkezi

 

İlçemizde yaşanabilecek herhangi bir afet durumunda anlık müdahale için gerekli ekipman ve tesisatı barındıracak depolar ve durum yönetimini yöneteceğimiz kriz merkezleri oluşturacağız. Bu sayede vatandaşımıza kısa bir süre içerisinde ulaşım ve çözüm sağlamış olacağız. 

 

Hayvan bakımevi 

 

İlçemizde bulunan başıboş sokak hayvanlarının ilçe sakinlerimizin canını tehlikeye atmasına engel olmak ve sokak hayvanları daha uygun bir yaşam alanı sunmak adına hayvan bakım evi yapacak, sokak ve Caddelerimizde tehlikeye geçit vermeyeceğiz.

 

Boğa güreş arenası

 

Yüzyıllardır süregelen geleneklerimizden boğa güreşleri için ilçemizin doğasına ve mimarisi yakışır bir boğa güreş arenası yaparak, 100 yıllık geleneğimizi yaşattığımız gibi, yerli turizm de canlandırmış olacağız.

 

Yaşlı bakım evi ve rehabilitasyon merkezi

 

İlçemizde bulunan yoksul ve ihtiyaç sahibi yaşlılarımız için yaşlı bakım evi ve rehabilitasyon merkezi projesini hayata geçirerek hijyenik ve sağlıklı bir ortamda hizmet almalarını sağlayacağız.

 

Soğuk hava deposu

 

İlçemizde yetiştirilen soğuk zincir sisteminin kırılmadan ürünlerin dış pazara satılabilmesi için Soğuk hava deposu yaparak esnafımızın ve Üreticimiz hizmetine sunacağız.

 

 

Yöresel ürünlerimizi tescil ve satış büfeleri 

 

Hücresel lezzetlerimizin ekonomiye katma değer oluşturulması adına, ürünlerimizi coğrafi işaret tescili ile koruma altına alacak, hem gelecek nesillerimize güvenle aktarımını sağlayacak, hem de ilçe halkımızın yaptıkları üretimden maddi gelir elde etmelerini sağlamak adına yöresel satış büfeleri sayısını arttıracağız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.