• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 02 Nisan 2024 22:01

MHP İl Başkanı Yurdagül'den Aşkele'de balkon konuşması

MHP İl Başkanı Yurdagül'den Aşkele'de balkon konuşması
İlçede iki günden bu yana devam eden gerilimi düşürmek için harekete geçen MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, partisinin ilçe binasının balkonunda halka sağduyu çağrısı yaptı.
MHP İl Başkanı Yurdagül'den Aşkele'de balkon konuşması

ERKHABER / ERZURUM - MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, AK Parti adayı Şenol Polat’ın kazandığı Aşkale Belediye Başkanlığı seçimleri ardından ilçede yükselen tansiyonu düşürmek için harekete geçti.

KARIŞIK

 

Seçimi az farkla kaybeden Yeniden Refah Partisi adayı Enver Başaran’ın “oylar değiştirildi, tutanaklar değiştirildi” iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu’na oyların yeniden sayımı ya da seçimlerin iptalini talep eden başvurusu sonrasında Aşkale’de tansiyon yükseldi. İlçede iki günden bu yana devam eden gerilimi düşürmek için harekete geçen MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, partisinin ilçe binasının balkonunda halka sağduyu çağrısı yaptı.

 

Seçimlerin bir demokrasi şöleni olduğuna dikkat çeken Yurdagül, “Aşkale’nin kalkınması, şehrimizin gelişmesi için hepimiz omuz omuza verip çalışacağız. Seçilecek başkanımız hiç kimseyi ötekileştirmeden görev yapacak. Çözülemeyecek sorunumuz yok. Birileri insanları meydanlara davet ederek hoş olmayan şeyler planlıyor olabilir. Onlara fırsat vermeyecek, provokasyonlara geçit vermeyeceğiz. Kazanan Erzurum olacak, Aşkale olacak ve ülkemiz olacak” dedi.

Yurdagül, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

31 Mart günü gerçekleşen yerel seçimler kapsamında kesinleşmeyen sonuçlara göre Aşkale ilçemizde Cumhur İttifakı adayımız Şenol Polat hemşehrilerimizin teveccühüyle belediye başkanlığı yarışını göğüslemiştir. Demokrasinin en önemli ayağı olan seçim işleminde vatandaşımız iradesini ortaya koymuş oylarını Cumhur İttifakından yana kullanmıştır. Farklı partilere bağlı adaylarda bu sonuçlara itiraz etmiş, konu yargı yoluna taşınarak hepimiz tarafından gelecek cevap beklenmektedir. Fakat, huzurun ve güvenin ilçesi Aşkalemizde bugün bazı kötü niyetli kişiler tarafından kıymetli vatandaşlarımız tahrik edilmek suretiyle kargaşaya ve kavgaya mahal vermiş durumdadır. Bizlerde bu duruma son vermek adına ilçemize giderek, vatandaşımıza itidal çağrısında bulunarak gergin ortamın yatışması adına gerekli müdahalede bulunmuş durumdayız. 

Buradan kötü niyetli zihniyetlilere sesleniyorum; Aşkale ilçemizde Cumhur ittifakına oy veren ya da vermeyen herkes bizim kardeşimizdir, kendilerinin huzur ve refahı bizim için her şeyin üstündedir. Aşkaleli her bir kardeşimizin adımını attığı yere biz gövdemizi koyarız! Aşkalemizin huzurunu bozmaya çalışmayın, Aşkale’de birliğimizi bozmaya çalışmayın. Biz milletin iradesine nasıl saygı gösteriyorsak aynı saygıyı sizlerde gösterin. Hiç bir şekilde ve koşulda kardeşliğin ve birliğin hakim olduğu ilçemize nifak sokmamayacaksınız.. Bizler buna asla müsade etmeyeceğiz. Aşkaleli hemşehrilerimizde bu duruma asla geçit vermeyecektir. Aşkale dün olduğu gibi bugünde tavrını Cumhur İttifakından yana kullanmıştır. Buna kimse karşı duramayacaktır. Sükunet ve huzur Aşkalemizden eksik olmayacaktır.

 

Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, AK Parti belediye başkan adayı Şenol Polat ve MHP il yöneticilerinin de bulunduğu balkon konuşması sık sık vatandaşların alkışlarıyla kesilen Yurdagül’ün bu hamlesi beğeni topladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.