• ŞEpnolat üst

Maceraya gerek var mı?

  • Büyükşehir-1

Sekmen'le başladı.. Sekmen'le devam etmeli...

 

Yazının Spotunu önce ''Değişim ve Dönüşüm Sekmen'le başladı Sekmen'le devam etmeli'' diye yazdım.

 

Daha sonra yapılan tüm yatırımlara haksızlık ederim düşüncesiyle ucu açık bir başlığın daha doğru olacağını düşündüm...

 

 

Günümüzde değişim ve dönüşüm denilince insanların aklına gelen tek şey kentsel dönüşüm oluyor. Bu da başkanın yaptığı diğer yatırımlara haksızlık olurdu...

 

 

Son günlerde maksatlı olarak başlatılan ve çıkarlarına hizmet etmediği için Başkanı koltuğundan etmeye çalışanların yayınladığı yalan yanlış haberlere takılmayın. Erzurum Büyükşehir Belediyesini yönetmek öyle her babayiğidin harcı değil.  

 

 

Bu haberleri kimlerin ne maksatla yaptığını da biliyoruz da neyse…

 

 

İnsanoğlu tabiatı gereği bazı şeyleri çabuk unutur... Hele özellikle söz konusu belediye yatırımları oldu mu vatandaş için kapısının önüne atılan asfalt bir gün sonra yıpranmıştır. Esnaf için işyerinin önüne döşenen kaldırım taşları henüz seneyi doldurmadan eskimiştir. Onun için hafızaları tazelemekte yarar var diye düşünüyorum...

 

 

 

Evet... Sekmen'le başladı Sekmen'le devam etmeli...

Biraz arşiv taraması yaptım. Başkanın 10 yıllık görev süresi boyunca yaptığı çalışmalara biraz zaman ayırıp göz atma fırsatı buldum. Yukarıdaki başlığın altını yüzlerce yatırımla doldurmak mümkün...

 

 

Dün gecekondu yapıların arasında kaybolan Erzurum'un simgesi tarihi eserler bugün gün yüzüne çıkartıldı.

 

 

Yakutiye'yi Palandöken'e Palandöken'i Aziziye'ye bağlayan yeni yollar şehrin trafiğine rahat bir nefes aldırdı...

 

 

Daha dün, ailesiyle güzel bir hafta sonu geçirmek için Tortum'un Uzundere'nin yolunu tutan vatandaş, bugün şehrin dört bir tarafında hizmete açılan mesire alanlarını mesken tutuyor.

 

 

Eğitimde okulların onarımlarından tutunda, bir çok ev hanımına iş kapısını aralayan Esmekler, öğrencilere rahat bir çalışma ortamı sağlayan çok sayıda kütüphane ve Bilgi Evleri yine bu 10 yılda yapılan hizmetlerden sadece bir kaçı değil mi?

 

 

Sadece Erzurum'a değil çevre illere de hizmet veren Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı, ilçe hayvan pazarları ve Pasinler Tarım Köyü 10 yıla sığdırılan önemli yatırımlardan sadece bir kaçı...

 

 

Başkan Sekmen, belediyenin rutin hizmetlerinin dışına çıkarak istihdam alanlarının oluşmasında da başrol oynadı. Belediyenin bünyesinde kurulan fabrikalar yüzlerce gence iş kapısı olurken, Bir çok firmanında Erzurum'a yatırım yapması için büyük çaba harcadı.

 

 

Geçen 10 yılda yapılan yatırımlardan sadece kent merkezi değil ilçelerde nasibini aldı. Aşkale'den Hınıs'a, Çat'tan Şenkaya'ya yakadar yatırımın gitmediği ilçe kalmadı.

 

 

MASASINDA BEKLEYEN PROJELER ERZURUM'U UÇURUR

 

 

Geçtiğimiz gün Başkan Sekmen'le sohbet etme imkanım oldu. Başkan yaptığı yatırımlardan ziyade yapılacak olan projelerinden biraz bahsetti. Başkan Sekmen önümüzdeki Mart seçimlerinde aday olur mu, olusa seçilip yeniden başkan olur mu bilemem? ancak bildiğim birşey var ki aday olsun olmasın şu kısa sürede Erzurum'a çağ atlatacak devasa projelerin startını şimdiden verecek.

 

 

Ez cümle Erzurum'un yeni bir maceraya atılacak ne gücü var ne de zamanı...

 

 

Her alanda değişim Sekmen'le başladı, Sekmen'le devam etmeli...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cafer karasu 07 Ekim 2023 16:21

    Sekmenle başladı Sekmenle devam etmeli kadim şehir gecekondu işgali altındaydı, şehir kocam köy idi, alt yapı üst yapı yetersiz, iki katlı toprak evler, osmanlı Selçuklu eserleri yok olmak üzereydi, daha sayamadığımız bir çok işler yaptı. Sporda önemli projeler yüksek irtifa gibi kardeşim bir dönem mümkünse bir kaç dönemde başkanımız sayın Sekmen. Her şey Erzurum ve Dadaş için.