• Büyükşehir-1
YAŞAM Haber Girişi : 22 Ocak 2024 13:46

LÖSEV'in destekleriyle kanseri yenen gençler Palandöken'de kayak yaptı...

LÖSEV'in destekleriyle kanseri yenen gençler Palandöken'de kayak yaptı...
LÖSEV, lösemiyle mücadele eden gençlerin tedavi sürecindeki desteklerinin yanı sıra tedavi sonrası da düzenlediği etkinliklerle sosyal hayata hazırlıyor . Lösemiyle mücadelesini kazanan gençler Palandöken’de ilk defa kayak yapmanın heyecanını yaşadı.

ERKHABER / ERZURUM -  Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV)tedavi döneminde destek olduğu hastalarını tedavi sonrasında da yalnız bırakmıyor. Tedavi sürecini başarıyla tamamlayan gençler, Erzurum’un Palandöken ilçesinin karla kaplı zirvesinde LÖSEV'in düzenlediği etkinlikte ilk defa kayak yapmanın heyecanını yaşadı. 

KARIŞIK

LÖSEV’e kayıtlı lösemiyi yenen iyileşmiş genç Rüya Ceren Yazıcı, etkinlikle ilgili duygularını şöyle dile getirdi, “LÖSEV aileme bizlere böyle güzel bir etkinlik sunduğu için teşekkür ediyorum. Benim için çok heyecanlı bir deneyim oldu . Benimle aynı duyguları paylaşanlar yaşıtlarımla bir arada olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Böyle güzel bir ailenin içinde  olduğum için çok şanslıyım. İyi ki varsınız.

LÖSEV, sadece tedavi sürecinde değil, tedavi sonrasında da gençlerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Vakıf, eğitim bursları ve sosyal etkinlikler aracılığıyla iyileşen gençlere destek oluyor, onların topluma daha etkin bir şekilde katılmalarına yardımcı oluyor. LÖSEV Sosyal Hizmet Uzmanı Buse İrem Sağlam etkinlikle ilgili şunları kaydetti, “LÖSEV olarak, sadece hastalıklarıyla değil, hayatlarıyla da ilgileniyoruz. İyileşen gençlerimizi sadece tedavi sürecinde değil, hayata tutunurken de destekliyoruz. Palandöken'de gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle gençlerimizi hem motive etmek hem de onlara unutulmaz bir deneyim yaşatmak istedik. Tedavi sonrası hayatlarını normalleştirmelerine yardımcı olmak, bizim öncelikli hedeflerimizden biri.”

“LÖSEV SADECE TEDAVİ GÖRENLERİN DEĞİL İYİLEŞEN GENÇLERİN DE YANINDA”

LÖSEV, lösemi ile mücadele esnasında sosyal yaşantı ve eğitimlerinden geri kalan gençlere destek olmayı sürdürüyor. Sağlık Vakfı olmanın yanı sıra eğitim vakfı da olan LÖSEV, tedavi süresince destek verdiği tüm çocuklara iyileştikten sonra da kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar tanıyor. Bu gençler eğitim programları ile geleceğin doktorları, avukatları, mühendisleri, gazetecileri olmaya hazırlanıyorlar.  Yurt dışı ve yurt içi gezilerinden kamplara kadar tüm etkinlikler gençler için gençlerle birlikte hazırlanıyor ve hayata geçiriliyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.