• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Temmuz 2020 12:45

Lokmacı'dan İTHAL REKTÖR vurgusu...

Lokmacı'dan İTHAL REKTÖR vurgusu...
Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, Atatürk Üniversitesi'ne yapılacak rektör atamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ERKHABER / ERZURUM - Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, Atatürk Üniversitesi'ne yapılacak rektör atamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde rektörlük için Erzurum dışından bir atama yapılacağı ve bazı Erzurumlu siyasetçilerin Erzurumlu olmayan bir ismin rektörlüğü için "kulis" yaptığı iddialarının kulaktan kulağa yayılması üzerine konuşan Lokmacı, "Dışarıdan yapılabilecek bir atamayı ise Erzurum’un kaldıracak gücü yoktur, kalmamıştır" dedi. 

KARIŞIK

Yazılı bir açıklama yapan Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 1 Kasım 1937 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclis’inde yasama yılını açış konuşmasında Doğu Anadolu’da büyük bir üniversite kurmanın gereğini ifade ederek, bu husustaki çalışmaları başlatma talimatı vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından sonra bu konuda devam edilen çalışmalar sonucunda Atatürk Üniversitesi 7 Haziran 1957 tarihinde resmen kurulmuştur.

60 Yılı aşkın bir süredir Erzurum’un ve ülkemizin gelişimine hizmet eden Atatürk Üniversitesi “Üniversite Kuran Üniversite” olması özelliğiyle de ülkemizde ayrı bir öneme sahiptir. 

Atatürk Üniversitesi bugün dünya sıralamasında da önemli bir yerdedir. Bu başarının yakalanmasında bugüne kadar Atatürk Üniversitesinde görev yapan rektörlerin büyük bir çoğunluğunun şehri ve üniversiteyi tanıyan öğretim üyelerinden oluşmasının bu başarının yakalanmasında ki etkisi büyüktür.

Bilindiği üzere kurumların başarısı şehirde ki diğer dinamiklerle ortak karar almayı, hareket etmeyi, onları tanımayı gerektirir. Bu husus Erzurum gibi göç veren iller için daha büyük bir önem arz etmektedir. Şehrimizde ki kurumlara Şehri tanımayan idarecilerin atanması en başta zaman kaybına neden olacaktır. Erzurum’un ise bir dakika bile kaybetmeye tahammülü yoktur.

Yakın bir zamanda Atatürk Üniversitesi’ne yapılacak olan Rektör atamasında bu hususun dikkate alınması şehrimizin için zaruridir.

Göç Erzurum için önemli bir sorundur. Atatürk Üniversitesi’ne yapılacak olan atamada da bu durum göz ardı edilmemelidir.

Başka şehirlerde daha olumlu yaşam şartları elde edebilecek imkanları varken “Bu şehir benim doğduğum şehir” anlayışıyla Erzurum’da hizmet veren ve Rektörlük için aday olan öğretim üyelerimiz Erzurum için değerlidir. Dışarıdan yapılabilecek bir atamayı ise Erzurum’un kaldıracak gücü yoktur, kalmamıştır.

“Başka Erzurum Yok” anlayışıyla Milletvekillerimizin, Siyasi Parti Yöneticilerimizin ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın bu doğrultuda hareket etmesi en büyük temennimizdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Atatürk Üniversitesi için yapacağı atamada bu beklentimizi dikkate alması ise şehir olarak en büyük dileğimizdir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Misair 04 Ağustos 2020 19:24

    ETÜ'ye gelen Trabzonlu rektöre helal olsun. Orda çalışanlardan dinleyin: ne kadar hakkaniyletli yönetim sergilediğini, liyakata çok önem verdiğini. Araş. Görevlisi alımlarında jüri üyelerinin isimlerı görmeden değerlendirme yaptığını....Böyle rektör olacak ise varsın erzurumlu olmasın.

  • Aydın cemil 15 Temmuz 2020 12:38

    Ömer selim Yıldırım ve Serdar sevimli en güçlü adaylardır. Ve haklarıdır. İnşallah.

  • asd 14 Temmuz 2020 16:14

    Bi Trabzonluda Atatürk Üniveritesine gelsin ne olacak. Etü gitti kimin sesi çıktı. Gerçi gerçekten liyakat sahibi biri gelecekse isterse ABD den gelsin önemli değil. Ancak öyle olmayacağı için yine kendi insanımız getirilsin.