• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Ağustos 2016 13:08

Kuran kursuna ilgi Başkan Bulutlar’ı mutlu etti

Kuran kursuna ilgi Başkan Bulutlar’ı mutlu etti
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın talimatıyla Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de açılan Yaz Kuran Kursuna katılan çocuklara, Kuran-ı Kerim eğitimlerinin yanı sıra İslami ahlakı ve dini bilgileri içeren kaidelerde anlatılıyor.

ERKHABER / GÜNCEL - Diyanet İşleri Başkanlığında eğitimci olarak görev yapan 6 eğitmen gözetiminde haftanın belirli günlerinde gerçekleşen derslerde İslam dininin temel özellikleri, Hz. Muhammed ( S.A.V. ) hadisleri ve gündelik yaşamda uygulanması gereken dini bilgiler öğretiliyor. Yaz dönemindeki zamanlarını dolu dolu geçirip faydalı bilgiler öğrenen çocukların küçük yaşlarda İslam Dini ve Kuran-ı Kerim’i öğrenip günlük hayatlarında bu öğrendiklerini uygulamalarını sağlamak adına açılan Kuran-ı Kerim kursundaki faaliyetler hakkında sürekli bilgi alan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de verilen kursu ziyaret ederek 6 sınıfta eğitim gören 250 kız ve 200 erkek öğrenciye yakın ilgi gösterdi. Eğitmenler den detaylı bilgiler alan Başkan Bulutlar, yaptığı konuşmada Kuran-ı Kerim kursunun önemine değindi.
Toplumun geleceği olan çocuklar İslam Dini ve Kuran-ı Kerim’i en doğru şekilde öğretip erken yaşta aldıkları bu kıymetli bilgiler sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Bulutlar,“ Yaz Kuran Kursuna katılan çocuklarımıza Temel Dini Bilgiler, Kuran-ı Kerim, İslam ahlakı ve dini bilgiler öğretilmektedir. Çocuklarımızın donanımlı ve birikimli bir geleceğe sahip olmaları için bu yaşlarda alacakları eğitimler büyük önem taşımakta. Çocuklarımızın güzel ve temiz bir hayat yaşamaları, topluma yararlı bireyler olarak hayatlarını sürdürmeleri için Kuran-Kerim’i anlamalarının yanı sıra Müslümanlığın temel kaidelerini öğrenmeleri yeterli olacaktır. Kuran Kursunda bu temel bilgiler verilmektedir. Öğretmenlerimize, çocuklarımıza ve yavrularını Kuran Kursuna gönderen ailelere teşekkür ediyorum “dedi.

KARIŞIK

 

\"\"

 

Başkan Bulutlar, ”Bir birinize saygılı olun çevrenizi koruyun ”
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ayrıca ziyareti sırasında “ İslam Dininde Hoşgörü” üzerine işlenen konuya ilişkin olarak ta çocuklara görüşünü paylaştı.“ Hata yapan insanın özür dilemesi, muhatabının da affetmesi Müslümanlığın gereklilikleri arasında yer almaktadır. Hoşgörülü olmak, affetmek, saygılı olmak ve yardımseverlik bizim dinimizin temel anlayışında yer alır. Birlik ve beraberlik içinde, paylaşarak güzel bir hayat sürmek için birbirimize karşı güzel davranışlar sergilememiz gerekiyor. Hepinizin şimdiden ilçeye, şehrinize sahip çıkıp, yaşadığınız yerlerin temizliğine dikkat etmeniz gerekiyor. Toplumun ortak kullanımında olan eşyalarına zarar vermeden en iyi derecede kullanmanız lazım. Evinizdeki eşyaları nasıl itinayla koruyorsanız dışarıdaki ortak eşyalara ve malzemeler olan, park, ağaç, oyun grupları gibi birçok ortak kullanma alanlarımıza sahip çıkıp, çok itinayla kullanmamız gerekiyor.” diye konuştu. Daha sonra kursa katılan öğrencilere kurs bitirme sertifikası verildi.