• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Kasım 2021 12:14

Kışlık kömeler iştah kabartıyor

Kışlık kömeler iştah kabartıyor
Üzüm şırasından hamur yoğrularak pişirilen ve ipe dizilen cevizleri içene batırıp yapılan el yapımı cevizli köme kış aylarında enerji deposu oluyor.

ERKHABER / ERZURUM - Üzüm şırasından hamur yoğrularak pişirilen ve ipe dizilen cevizleri içene batırıp yapılan el yapımı cevizli köme kış aylarında enerji deposu oluyor.
Olur Ormanağzı köyünde kışlık yiyecek olarak yaptıkları el yapımı cevizli kömelerin kış aylarında enerji verdiği yöre halkı tarafından biliniyor.
Olur Ormanağzı köyünde ikamet eden Nuri Sezgin, “Üzüm şırasından köme yapıyoruz kışın yemek için. Soğuk havalarda yiyoruz üşümemek için. Çünkü enerji veriyor. Her şeyi doğal ve organik olan kömelerimizin hiçbir katkısı yok” dedi.
Hava Sezgin ise “Ormanağzı köyünde köme yapıyoruz. Doğal hiçbir katkısı yok. Üzüm şırasından el yapımı kömelerimiz kışlık yiyeceğimiz herkesin bu lezzeti tatmasını isterim” dedi.

KARIŞIK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.