• Büyükşehir-1
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 02 Kasım 2020 12:43 Haber Girişi : 02 Kasım 2020 12:45

Kırkpınar, genel başkana Erzurum'u anlattı...

Kırkpınar, genel başkana Erzurum'u anlattı...
Parti genel Merkezinde, Genel Başkan Meral Akşener'le bir araya gelen İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Erzurum'un sorunlarını ve beklentilerini anlattı.

ERKHABER / ERZURUM - Bir dizi Parti çalışmalarını katılmak üzere, Genel Merkezde bulunan İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, Genel Başkan Meral Akşener'le de görüştü. İl Başkanları toplantısı sonrasında Akşener'e görüşen İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Erzurum'un sorunlarını ve beklentilerini Genel Başkan Meral Akşener'e iletti. 

KARIŞIK

 

Erzurum'da en büyük problemin göç olduğuna dikkat çeken Kırkpınar, " Erzurum gün be gün eriyor. İşsizlik göçü tetikliyor. Köyler boşalıyor. Erzurum her geçen gün kan kaybediyor."dedi. 

 

Sanayileşmenin kentte bir türlü başarılamadığına vurgu yapan Kırkpınar, Erzurum'un da içinde bulunduğu bu güne kadar onlarca teşvik uygulaması yapılmasına rağmen şehrin bir türlü cazibe merkezi haline gelemediğini belirtti. Kırkpınar, " Bölgenin şartları göz önünde bulundurularak, gerekirse vergi, SSK Primi muafiyeti, Enerji kullanımında indirim, yapılması gerekiyor"dedi. 

 

Bu güne kadar uygulanan tarım teşviklerininde yeterince üretime dönüşmediğini ifade eden Kırkpınar, "Erzurum 1970 yıllarda et ihraç ederken bu gün Hayvancılık bitme noktasına geldi" dedi. Kırkpınar, " Verilen teşvikler amacına uygun kullanılmıyor. Erzurum'da özellikle küçükbaş hayvancılık bitmiş durumda. Mera bakımından Türkiye'nin en geniş meralarına sahibiz ancak, üretim yok denecek kadar az. Teşvik planlamaları yapılırken, üretiler ürüne yönelik olmalı. Özellikle tarım ve hayvancılıkta, alım fiyatları yeniden düzenlenmeli." dedi. 

 

Havaların soğumasıyla birlikte Erzurumluları korku sardığını belirten Kırkpınar, şehrin ısınma giderlerinin son derece yüksek olduğunu belirtti. Kırkpınar, " Erzurum'da 8 ay kışı yaşıyoruz. Doğal gaz giderleri son derece yüksek, geçmişte devlet ithal kömüre sübvansiyon uyguluyordu, ancak doğalgaza geçtikten sonra bu uygulama son buldu. 8 ay kışın yaşandığı şehirde doğalgaza indirim bekliyoruz. en azından kış aylarında doğalgazdan vergi alınmamasını talep ediyoruz. Bu konu farklı zamanlarda gündeme getirildi ancak bir sonuç alınamadı" dedi. 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sorunların gündeme getirilmesi noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, " Erzurum bizim için çok önemli, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum, ne yazık ki istenilen gelişmişliği gösteremedi. Sorunları biliyoruz. Kurduğumuz komisyonlarla, çözüm önerileri geliştiriyoruz. Erzurum'un İYİ olması noktasında ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.